T

Tamperelaispanimolle jättisopimus  – Lidl alkaa viedä Pyynikin käsityöläispanimon oluita 12 Euroopan maahan

Pyynikin käsityöläispanimo on saanut Suomen pienpanimoiden mittakaavassa erittäin suuren vientisopimuksen. Lidl vie ensi vuonna Pyynikin oluita 12 maahan Euroopassa. Ensimmäinen tilaus on 130 000 litraa.

Tamperelaisen Pyynikin käsityöläispanimon ja Lidlin vientisopimus kattaa yli 2300 Lidlin myymälää. Mukana on perinteisiä olutmaita kuten Belgia, Tanska ja Hollanti.

Panimo toimittaa ensi kevään ja kesän aikana Lidlin Euroopam myymäläihin olutta lähes 200 kuormalavallista eli noin 130 000 litraa. Määrä vastaa kymmenesosaa panimon vuosituotannosta. Tilaus on määrältään suurempi kuin lukuisat uudet suomalaiset käsityöpanimot ehtivät vuoden aikana valmistaa.

“Tämä on meille todella merkittävä sopimus. Viimeiset kaksi vuotta olemme olleet Suomen kasvavin panimoalan toimija. Sopimus mahdollistaa kasvumme jatkumisen myös kotimaassa. Tänä vuonna lähes kolminkertaistamme viime vuoden myynnin. Ensi vuonna on tarkoitus tuplata tämän vuoden määrä”, panimon olutmestari Tuomas Pere kertoo.

Olutmestari Tuomas Pere.

Alkoholijuomat ovat Suomen elintarviketeollisuuden viennin keihäänkärki. Tisleet ovat tehneet muutaman viime vuoden aikana Suomea tunnetuksi, mutta pienpanimoiden vienti on jäänyt muutamia hajanaisia virityksiä lukuunottamatta melko pieneksi puuhasteluksi.

“Olemme otettuja siitä, että meidät on haluttu näin moneen maahan ja on hienoa päästä näyttämään suomalaista pienpanimo-osaamista. Lisäksi tämä on upea mahdollisuus tulla tunnetuksi tavallisille eurooppalaisille oluen kuluttajille”, Pere kertoo.

Peren mukaan Pyynikin käsityöläispanimo haluaa sopimuksen myötä näyttää, mitä on suomalainen innovatiivisuus yhdistettynä pohjoisiin raaka-aineisiin ja osaamiseen.

”Tässä on mahdollisuus vaikka mihin. Kasvutarinamme on ollut melkoinen seikkailu tähän saakka ja lisäämme vauhtia, entisestään.”

Pyynikin käsityöläispanimon Black IPA 8,5 % oli Helsinki Beer Festivalin Vuoden olut 2018. Kuva: Heikki Kähkönen.

Lidl ei ole vain elintarvikkeiden maahantuontiyhtiö. Viime vuonna 28 suomalaista tavarantoimittajaa vei Lidlin kansainvälisen verkoston kautta tuotteita 23 Euroopan maahan.

Pyynikin käsityöläispanimo
• Perustettu Tampereen Pyynikillä vuonna 2012.
• Luvat toiminnalle 2013.
• Noin 4000 osakasta
• 25 työntekijää
• Oluen arvioitu tuotantomäärä vuonna 2018 on 1,35 miljoonaa litraa.
• Kansainvälisesti panimo tunnetaan nimellä Pyynikin Brewing Company.
• Kasvu rahoitetaan osakeannilla, joka on käynnissä tämän vuoden loppuun saakka
• Käyttää oluissaan lähes täysin kotimaisia raaka-aineita.
• Osallistuu myös mielellään alkoholipoliittiseen keskusteluun.
• Aloittamassa myös tislaustoiminnan.

Pääkuva: Andres Teiss

CategoriesYleinen

Facebook Comments