V

Viron rahoitusongelmat eivät vaikuta Suomen Bocuse d’Or -joukkueen valintaan ja valmistautumiseen

Elo-Säätiö ja Bocuse d’Or Finland -organisaatio suhtautuvat maltilla ensi kesänä Tallinnassa järjestettävien kokkiolympialaisten karsintojen ympärillä käytävään rahoituskeskusteluun. Suomi odottaa virallista vahvistusta Bocuse d’Or Europen päivämääristä ja paikasta. Suomen Bocuse d’Or -edustaja valitaan Helsingissä runsaan kolmen viikon kuluttua.

Viisi Tähteä kertoi keskiviikkona virolaisiin lähteisiin perustuen, että Tallinnaan ensi vuoden kesäkuuksi suunnitellun Bocuse d’Or -kokkikilpailun Euroopan-karsinta on vaakalaudalla Viron valtion rahoituksen puuttumisen vuoksi.

Viron hallitus ei ole suostumassa koko tapahtuman maksamiseen ja tappiotakuisiin, koska paikallinen kisaorganisaatio ei ole saanut koottua riittävästi ulkopuolista rahoitusta. Rahoituskuvioihin haetaan parhaillaan Tallinnassa kuumeisesti ratkaisua.

Euroopan-karsinnat pitäisivät olla kahdeksan kuukauden kuluttua, eikä Tallinnassa ole mitään tapahtunut järjestelyjen suhteen kesän jälkeen.

Helsinki ei ole ollut mukana keskusteluissa mahdolliseksi vaihtoehdoksi Euroopan-kisan järjestämispaikkana, jos Tallinnan-kisat peruuntuvat.

Bocuse d’Or -kilpailujen vastuullinen kilpailujärjestäjä Suomessa on Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELO-säätiö. Suomalaiset eivät ole huolissaan rahoitustilanteen jämähtämisestä pattitilanteeseen Tallinnassa.

”Luotamme Viron Bocuse d’Or Akatemiaan, ja odotamme virallista tietoa Euroopan-karsinnan päivämääristä ja kilpailupaikasta  koko Bocuse d’Or -kilpailua hallinnoivalta ranskalaiselta GL Eventsiltä”, Elo-säätiön toimitusjohtaja Bettina Lindfors vahvistaa.

Virolaiset järjestäjät eivät ole myöskään olleet yhteydessä Elo-Säätiöön ja Bocuse d’Or Finlandiin mahdollisen taloudellisen, poliittisen tai muun tuen saamiseksi, jotta Tallinnan hanke nytkähtäisi Virossa askeleen eteenpäin.

”Meillä ei ole muiden maiden toiminnassa roolia. Jokainen kansallinen Bocuse d’Or Aatemia toimii omana yksikkönään ja hankkii itse valtiolliset ja yksityiset rahoituksensa”, Lindfors toteaa.

Elo-säätiön toimitusjohtaja Bettina Lindfors sanoo, että Suomen Bocuse d’Or -juna etenee suunnitellussa aikataulussa. Kuva Oscar Granqvist

Suomen edustaja Bocuse d’Oriin valitaan Helsingin Messukeskuksessa lauantaina 26. lokakuuta. Mukana on neljä keittiömaailman kovaa nimeä.

Suomen edustuspaikasta kilpailevatvat Mikko Kaukonen Food Camp Finlandista Helsingistä, Erik Mansikka ravintola Kaskiksesta Turusta sekä helsinkiläiset Bas & Staff Wine Barin Kalle Tanner ja Demon Tommi Tuominen.

Voittaja sitoutuu harjoittelemaan karsintoja ja loppukilpailua varten täysipäiväisesti vuoden ajan. Euroopan-karsinnat on tarkoitus pitää kesäkuun alussa Tallinnassa ja loppukilpailut Ranskan Lyonissa tammikuussa 2021. Jos Tallinna vaihtuu toiseen kaupunkiin ja maahan, ei se vaikuta Suomen suunnitelmiin ja rahoitukseen.

”Suomen Bocuse d’Or Akatemia valmistautuu Euroopan osakilpailuihin normaalisti. Budjetti kilpailuihin rakennetaan riippumatta kilpailujen järjestäjämaasta”, Lindfors sanoo.

Bocuse d’Or -kilpailijat Suomen karsinnassa 26.10. Vasemmalta: Mikko  Kaukonen, Kalle Tanner, Erik Mansikka ja Tommi Tuominen.

Kuvat: Mikko Kaukonen – Santeri Stenvall, Erik Mansikka – Antti Leino, Kalle Tanner – Oscar Granqvist ja Tommi Tuominen – Lili Ermezei. Pääkuva: Elo-säätiöö.

 

CategoriesKansi Kilpailut

Facebook Comments