T

Turhat terveysväittämät ärsyttävät luomuleivän ostajia

Pelkkä luomu ei riitä parantamaan luomuleivän myyntiä. Ihmiset kaipaavat luomuleipää, joka on pehmeää, kuitupitoista ja sisältää täysjyväviljaa. Erityisen kiinnostuneita kuluttajat ovat rukiista ja kaurasta leivotuista leivistä, käy ilmi Pro Luomu ry:n teettämästä markkinatutkimuksesta.
Kyselyssä nousivat esiin hyvien viljojen ravinnepitoisuus, luomuviljelyn ympäristöystävällisyys etenkin Itämeren suojeluun liittyvinä mielikuvina sekä kotimaisuus, aitous ja alkuperäisyys. Tutkimuksen tehnyt designtoimisto Kuudes Kerros suosittelee, että näitä mielikuvia myös hyödynnettäisiin luomuleivän markkinoinnissa.

Kuluttaja kaipaa rehellistä tietoa luomusta

Kuva: Leipätiedotus.
Kuva: Leipätiedotus.

Kuluttajia kuitenkin ärsyttävät markkinoinnin kliseet, epätäsmällisyys ja liialliset terveysväittämät. Kuudes Kerros suosittaa, että luomuleivän valmistusketjusta viestitään avoimesti ja annetaan kuluttajan tehdä itse johtopäätökset tuotteen hyödyistä.
”Kuunnellaan luomun pienkäyttäjää. Hänelle tärkeitä leivän ostokriteerejä ovat terveys, perhearki ja laatu. Onneksi nämä kaikki ominaisuudet liittyvät luomuleipään luontevasti”, tutkimuksen tekijät toteavat.
Markkinatutkimuksen luomuleivän oston esteistä ja tulevaisuuden mahdollisuuksista teetti Pro Luomu ry maa- ja metsätalousministeriön rahoittamassa Täsmäluomu-hankkeessa. Tutkimuksen toteuttivat designtoimisto Kuudennen Kerroksen Päivi Korteniemi ja Saara Järvinen.

CategoriesYleinen

Facebook Comments

Comments are closed.