T

The Helsinki Distilling Company laajentaa luottavaisin mielin


The Helsinki Distilling Company laajentaa viskintuotannon kapasiteettinsa liki viisinkertaiseksi. Teurastamolla sijaitseva pientislaamo nostaa viskituotantonsa 10 000  litrasta 48 000 litraan. Tislaamo on laajentunut uusiin tiloihin Teurastamon alueella.
”Myös nämä tilat tulevat olemaan riittämättömät viskin kypsytykseen, jahka tuotanto saadaan täyteen vauhtiin. Etsimme suurempia tiloja. Ei huolta, pysymme Helsingissä”, HDCO:n toimitusjohtaja Séamus Holohan lupaa.
Tislaamo suhtautuu tehtyihin investointeihin luottavaisin mielin. Kuusi henkilöä työllistävä tislaamo on myynyt tuotantonsa pääosin Suomessa, mutta pyrkii aiempaa voimakkaammin uusille markkina-alueille.

”Viisinkertaistimme Applejackin tuotannon vuodesta 2015 vuoteen 2016, mutta suuri kysyntä on yllättänyt meidät.”

”Myimme 18 prosenttia tuotannostamme viime vuonna ulkomailla, mutta vientimarkkinat vetävät hyvin. Olemme luottavaisia, sillä ruisviskin kysynnän kasvu on maailmanlaajuinen asia. Suomi on brandina kiinnostava. Luotan myös tarinaamme, joka on myönteisellä tavalla erilainen”, Holohan sanoo.
”Eräät tuotteemme, kuten Applejack jäävät kotimarkkinoiden erikoisuuksiksi. Viisinkertaistimme Applejackin tuotannon vuodesta 2015 vuoteen 2016, mutta suuri kysyntä on yllättänyt meidät. Koska kyseessä on kausituote, maaliskuun jälkeen varastomme ovat tyhjät”, Holohan kertoo.
Suomi herättää kiinnostusta rajojensa ulkopuolella myös raaka-aineillaan. Esimerkiksi suomalaiset maltaat nauttivat Holohanin mukaansa arvostusta. Kotimaisten viljojen valoisa, mutta kohtuullisen kuiva kasvukausi tuottaa korkeaa laatua.
Vaikka tislaustoiminta ei ole säädellyillä alkoholimarkkinoilla mutkatonta muun muassa mainostamista rajoittavan lainsäädännön takia, Holohan antaa kiitosta monopolille.
”Olemme saaneet yllättävää etua siitä, että myymme tuotteitamme pohjoismaisen monopolin kautta. Yhteistyökumppanit pitävät luottamusta herättävänä, jos pientuottaja kykenee täyttämään monopoliyhteistyöhön liittyvän vaatimustason”, Holohan toteaa.

CategoriesVäkevät

Facebook Comments