S

Suomi tähtää kultamitaliin Saksan kokkiolympialaisissa

Voitonnälkäinen Suomen joukkue aloittaa lauantaina urakkansa kokkiolympialaisissa Erfurtissa Saksassa. Joukkueen kapteeni Kristian Vuojärvi kertoo, että esivalmistelut ovat sujuneet rennosti mutta tiukasti tuleviin kisoihin keskittyen.
kokkimaajoukkue-3”Meillä on tosi rento ja hyvä fiilis, ja keskitymme olennaiseen. Jokainen meistä tietää tarkkaan, mitä pitää tehdä, jos haluamme voittaa,” Vuojärvi kertoo kisapaikalta.
Kokkiolympialaisiin osallistuu 32 kansallista joukkuetta, jotka on jaettu neljään ryhmään. Suomen joukkue valmistaa 110 hengelle kolmen ruokalajin illallisen heti ensimmäisenä kisapäivänä. Maanantai-aamuna joukkue esittelee tuomaristolle Suomen Culinary art -osion.

Suomen tavoitteena kultamitali

Kokkimaajoukkue matkusti Erfurtiin kuusi päivää ennen kilpailua. Kokkileijonilla on kova treenirupeama takana, ja joukkue on tasoittanut tavoitteensa korkealle.
kokkimaajoukkue-2”Luotamme, että pystymme tekemään yhtä kovan suorituksen kuin kenraalissa – ja se vie meidät voittoon. Haemme luottavaisin mielin ensimmäistä voittoa kautta aikojen Suomelle.
Meillä ovat siihen hyvät mahdollisuudet”, Vuojärvi sanoo.
Joukkueen kapteeni on Kristian Vuojärvi. Muut joukkueen jäsenet ovat Marika Korhonen, Emeliina Papinniemi, Janne Töllinen, varakapteeni Jarkko Pulkkinen, Aki Kinnunen, Jenni Bergström, joukkueen johtaja Tapio Laine, Mikko Pakola, Joona Lehto, Samuel Mikander ja Simo Pietarinen. Maajoukkuetoimintaa vetää Nils-Gustaf Höglund.

Järjestyksessään 24. kokkiolympialaiset

Saksan Erfurtissa käydään jo 24. IKA-kokkiolympialaiset 22.–25.10. Kilpailun päättäjäisiä juhlitaan ensi viikon keskiviikkona.
kokkimaajoukkue-logoOlympialaisten historia ulottuu vuoteen 1900, jolloin Frankfurtissa järjestettiin ensimmäiset keittotaiteeseen keskittyneet messut. Vuodesta 2000 lähtien kisat on järjestetty Erfurtissa. Suomi on ollut mukana 1950-luvulta lähtien.
Tänä vuonna kisoissa on edustettuna on 59 kansallisuutta. Kokkimaajoukkueiden lisäksi mukana on juniorijoukkueita sekä catering-sarjaan osallistuvia joukkueita. Paikalle saapuu yhteensä 1500 kokkia, jotka he valmistavat yli 7000 menua.
Tunnelmia kisapaikalta voi seurata kokkimaajoukkueen kotisivujen kisablogissa, Facebook-sivulla ja Instagramissa #kokkimaajoukkue.

CategoriesYleinen

Facebook Comments