T

Taneli Lehtonen on Suomen paras sommelier

Trophee Pares Balta – Suomen Paras Sommelier 2016 -kilpailun finaali käytiin sunnuntai-iltana hotelli Havenin tiloissa Helsingissä. Suomen Sommelierit ry:n järjestämän kilpailun viimeiseen vaiheeseen selviytyivät Kirsi Seppänen ravintola Huberista, Otto Sovelius ravintola Demosta ja Taneli Lehtonen ravintola Murusta. Finalistit mittelivät muun muassa tarjoiluun, palveluun ja juomatietouteen liittyvissä tehtävissä.
Samuil Angelovin johtama tuomaristo valitsi kisan voittajaksi Murussa työskentelevän Lehtosen. Tuomaristo kehui erityisesti hänen teknistä osaamistaan.
”Kilpailu oli poikkeuksellisen tasainen, mutta lopulta voittaja erottui noin pisteen erolla muihin kilpailijoihin. Lehtosella oli vahva läsnäolo lavalla, ammattimainen ote läpi kisojen sekä teknisesti vahva osaaminen”, Angelov summaa.
Lehtonen lähtee myöhemmin syksyllä edustamaan Suomea sommelierien Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin Kööpenhaminaan.
”Tuntuu fantastiselta voittaa. Olin viime vuonna toinen, jolloin totesin itselleni, että seuraavana vuonna aion voittaa. Tuntuu hienolta, että vuoden harjoittelu ei ole valunut hukkaan”, jo aiemmin Vuoden tarjoilijaksi valittu Lehtonen toteaa voitosta.
Sommelier (suom. sommelieeri) on viinien tuntija, joka työskentelee ravintolassa. Sommelier hallitsee erityyppiset viinit ja rypäleet sekä viinien ja ruoan yhdistömisen. Hän osaa suositella asiakkaalle sopivan viinin ravintolan valikoimasta. Ammattitaitoinen sommelier tuntee viinien ohella muut juomat sekä vesi-, kahvi- ja sikaritarjoilut.

CategoriesViini

Facebook Comments