S

Suomalainen Ruokakulttuurirahasto palkitsi Finnviinin marjaviinit sekä Emeliina Papinniemen

Suomalaisen Ruokakulttuurirahaston yhteensä 15 000 euron  tunnustuspalkinnot luovutettiin keskiviikkona Helsingin Suomalaisella Klubilla. Finnviini Oy:n perustajat Paola Guerrero de Cohen ja David Cohen saivat yhdessä 10 000 euron tunnustuspalkinnon ja Emeliina Papinniemi 5 000 euron apurahan jatko-opintojaan varten.
Helsingin Suomalaisen Klubin säätiön Ruokakulttuurirahaston vuoden 2018 tunnustuspalkinnon teema on ”kekseliäs, luova ja rajoja rikkova toiminta, joka on merkittävällä tavalla vaikuttanut suomalaisen ruokakulttuurin kehittymiseen”.
Lisäksi jaettiin yksi apuraha ravintola-alalla työskentelevän henkilön jatko-opintoja varten.
Hoitokunnan jäsen, ruokakulttuuriprofessori Johanna Mäkelä taustoitti palkinnonsaajia seuraavasti:
Finnviini on Espoossa vuonna 2014 Paola Guerrero de Cohenin ja David Cohenin perustama marjaviinien pientuottaja. Finnviini on napannut maailman viinikilpailuissa kulta-, hopea- ja pronssisijoja laadukkuudesta marjaviineillä, joihin Suomessa ei ole ollut tapana luottaa.”

Finnviinin Paola Guerrero de Cohenin ja David Cohenin palkittiin yhteensä 10 000 euron tunnustuksella. Kuva: Eeropekka Rislakki.

”Finnviini on yllättänyt rypäleviinien asiantuntijat ja portinvartijat pohjoisilla marjoilla. Perustajat, kalifornialainen David Cohen ja ecuadorilainen Paola Guerrero de Cohen ovat Suomi-hulluja maahanmuuttajia, jotka ovat nähneet potentiaalin siinä, missä me muut olemme liian lähellä tajutaksemme luontomme aromaattiset ja laadulliset mahdollisuudet maailmalla.”

”Finnviinin tuotteet valmistetaan Lepaan viinitilalla Hattulassa. Finnviinin perustajat ovat palkinnon arvoisia keskellä poliittista keskustelua, joka ei näe alkoholin positiivisia, elämän laatuun liittyviä merkityksiä”, Johanna Mäkelä totesi.

Turussa kondiittorina työskentelevä Emeliina Papinniemi sai 5000 euron apurahan jatko-opintoihinsa.

Emeliina Papinniemi on loistava esimerkki nuoresta ammattilaisesta, joka määrätietoisesti haluaa kehittää omaa ammattitaitoaan. Hän voitti lokakuussa 2017 kultaa kondiittorisarjassa nuorten ammattitaidon maailmanmestaruuskilpailuissa WorldSkillsissa Abu Dhabissa Arabiemerikuntien liitossa.”

Emeliina Papinniemi Aarno Cronvallin haastateltavana. Kuva: Eeropekka Rislakki.

”Lisäksi Papinniemi sai myös Best of Nation-tittelin, koska hänellä oli parhaat pisteet kaikista suomalaiskilpailijoista. Kansainvälisiin kilpailuihin osallistuminen vaatii harjoittelulle omistautumista; WorlSkills-kilpailuun Papinniemi harjoitteli kolme kilpailua edeltävää kuukautta.”
”Muuten Papinniemi työskentelee kondiittorina turkulaisessa MBakeryssä, joka voitti vuonna 2015 Suomen paras leipomokisan. Konditoria-alalla on pitkät perinteen Suomessa, joten Papinniemen palkitseminen myös huomioi kahvila- ja ravintola-alalle tärkeän osaamisalueen.”
Helsingin Suomalaisen Klubin Säätiön ruokakulttuurirahasto jakoi nyt viidennen kerran tunnustuspalkinnot henkilöille ja tahoille, jotka ovat olemassaolollaan ja toiminnallaan edistäneet suomalaista ruokakulttuuria.
Rap duo Lyömättömät eli Kosola ja Solonen. Kuva: Eeropekka Rislakki.

Palkintojenjakotilaisuudessa esiintyi myös duo Lyömättömät eli Kosola ja Solonen, jotka räppäsivät free stylellä lapuilta, joihin läsnäolijat olivat kirjoittaneet ruoka- ja juomakulttuuriin liittyviä sanoja ja käsitteitä.
Lisätiedot
Finnviini Oy / Paola Guerrero de Cohen ja David Cohen
Suomalaisen Ruokakulttuurirahaston tunnustuspalkinnot perustuvat pääkonsuli Heikki Tavelan lahjoittamaan rahastoon.
Saajaehdokkaat valitsee rahaston hoitokunta, jonka ovat muodostaneet professori Johanna Mäkelä, varatuomari Jorma Hämäläinen puheenjohtajana, ravintoloitsija Pekka Terävä, päätoimittaja Eeropekka Rislakki sekä säätiön varapuheenjohtaja Jarmo Pekkala.

CategoriesYleinen

Facebook Comments