S

Saimaan Juomatehtaan tumma olut palkittiin panimoalan Oscar-mittelössä

Saimaan Juomatehtaan menestys olutkilpailuissa jatkuu nyt kansainvälisillä kilpakentillä. Mikkeliläispanimon Marsalkka Tumma Luomu 4,6 % sijoittui kolmanneksi luomuoluiden sarjassa maailman vanhimmassa olutkilpailussa Englannissa. 

Kuva: International Brewing Awards.

Burton-upon-Trentin perinteikkäässä panimokaupungissa järjestettävällä kilpailulla ovat 130-vuotiset perinteet. Kisa on viralliselta nimeltään International Brewing Awards, since 1886. Juoma-alalla sitä kutsutaan Panimoalan Oscareiksi, mikä kertoo suuresta kansainvälisestä arvostuksesta.

Eri sarjoissa mukana yli tuhat erilaista olutta.

Joka toinen vuosi järjestettävään kilpailuun osallistui tällä kertaa 187 panimoa ja 53 siiderin valmistajaa yli 50 maasta, pienpanimoista kansainvälisiin jätteihin. Mukana oli kaikkiaan 1121 tuotetta.
Kilpailun tuomarit ovat kaikki ammatikseen juomia valmistavia kokeneita panimomestareita ja siiderintekijöitä. Maaliskuun alussa kaksinkertaisissa sokkotesteissä työnsä tehneessä tuomaristossa oli tänä vuonna 45 jäsentä 16 eri maasta.

Kuva: International Brewing Awards.

Sarja: Organic Beer, International Specialty Beer Competition (Luomuoluet, kansainvälinen erikoisoluiden kilpailu)
Kulta: 100th Meridian Organic Amber Lager, Mill Street Brewery, Kanada
Hopea: Whitstable Bay Organic, Shepherd Neame Ltd, Englanti
Pronssi: Marsalkka Tumma Luomu, Saimaan Juomatehdas, Suomi

Mitali ensimmäisessä kilpailussa ulkomailla.

Saimaan Juomatehtaan toimitusjohtaja Jussi Laukkanen on ylpeä Tumman Marsalkan palkintosijasta heti ensimmäisessä kansainvälisessä kisassa, johon panimo osallistui.
”Tämä on hieno jatko palkinnoille, joita olemme kotimaassa laajalla rintamalla saavuttaneet. Menestymisemme on osoitus panimomme ammattitaidosta kehittää ja valmistaa suosittuja oluita ja siidereitä sekä suurelle yleisölle että olutharrastajille,” Laukkanen hehkuttaa.

Kuva: Saimaan Juomatehdas.

Marsalkka Tumma Luomu 4,6% on pähkinänruskea täysmallaslager, jonka suodattamuus tuo olueen samettista pehmeyttä.
Oluen täyteläinen ja maukkaan maltainen maku syntyvät kotimaisesta luomuohrasta. Paahteiset aromit viimeistelevät makunautinnon.
Tuote on myös mukana kauppoihin piakkoin tulevassa kuusi erilaista olutta sisältävässä Saimaan Juomatehtaan maistelupakkauksessa.

CategoriesOlut Panimot

Facebook Comments