R

Ravintola Askilta rohkea avaus: stoppi pöytävarausohareille

Suomen parhaimpiin lukeutuva ravintola Ask ilmoittaa aloittavansa uuden käytännön pöytävarausten suhteen. Pöytävaraus vahvistetaan jatkossa maksukortilla. Syynä ovat yleistyneet pöytävarausoharit, jotka jättävät ravintoloitsijat nuolemaan näppejään.

Ask perii vastaisuudessa maksun pöytävarausohareista, jotka nakertavat pienten ravintoloiden kannattavuutta.

”Jos ravintolassa on 26 istumapaikkaa, kuten meillä, ja 6 hengen seurue jättää tulematta, se tarkoittaa 23 prosenttia koko illan myynnistä”, Askin ravintoloitsija Linda Stenman-Langhoff pahoittelee.
Ravintoloiden liikevoittoprosentti on keskimäärin viiden prosentin luokkaa. Oharit tarkoittavat suomeksi, että ravintola tahkoo turskaa.
Oharien kohteeksi päätynyt ravintola joutuu pahimmillaan heittämään ruokaa roskiin, eivätkä mahdollisesti pöytää hamuavat nälkäiset pääse nauttimaan tarjonnasta.
Tilanne on valitettavan tuttu monille ravintoloille. Ala on kampanjoinut ohareita vastaan aiemminkin, mutta konkreettiset toimet ovat antaneet odottaa itseään.
”Varauskäytäntö on tuttu ulkomailta ja näemme, että olemme tähän valmiita myös Suomessa. Haluamme tehdä aloitteen koko ravintola–alan puolesta”, Stenman-Langhoff kertoo.
”Toivomme, että asiakkaamme peruvat varauksensa ajoissa. Maksukorttia käytetään ainoastaan varauksen varmistamiseksi, eli korttia ei veloiteta ennakkoon. Mikäli asiakas jättää tulematta, veloitamme 49 euroa henkilöltä kattamaan tappioita. Emme halua rahastaa ketään”, Stenman-Langhoff toteaa.
Ravintola Ask toivoo, että esimerkin voima toimii ja käytänne leviää.

CategoriesRavintolat

Facebook Comments