S

Sami Tallbergin Viimeinen Ateria – arkistojen aarre vuodelta 2009

Tässä villiyrttimestarina tunnetun Sami Tallbergin kysymys-vastaus-artikkeli vuodelta 2009:
”Lontoossa viimeiset kuusi vuotta vaikuttanut Sami Tallberg palasi Suomeen vastaamaan Carelian ja Asta Nurmilaukaksen muiden töölöläisravintoloiden ruokapuolesta. Lontoossa Tallberg ehti työskennellä mm. The Ivyssä, The Rivingtonissa ja Lloyds Bankin yksityisravintolassa ja hän oli osakkaana Nordic Bakeryssa.

 Joskus lähtö voi tulla myös nuorelle ja menestyneelle. Liekö syynä hedonismi, jonka mies on ilmoittanut paheekseen?

Viimeinen Ateria on Viiden Tähden juttusarja kuoleman porteilta. Elämä on kuolemanvakava asia, paitsi ravintoloissa, joissa huumori on rankkaa, kylmiöissä on kuolleita eläimiä ja juuriltaan riistettyjä kasviksia.

Missä vainaan pippalot pidetään?
Näillä näkymin Lontoossa. Varmaan avaralla, inspiroivalla ja sopivan privaatilla Tate Modernin terassilla. Satoi tai paistoi.

Mitä tarjoat? Tarvitaanko omia eväitä?

Saa tuoda, mutta nälkä lähtee varmasti villiraaka-aineista kyhätyllä banketilla: merilokin munia ja sellerisuolaa, kauden ostereita, partaveitsisimpukoita ja merietanoita omissa kuorissaan sopivin tykötarpein sekä paahdettuja riistalintuja kokonaisena keskiajan tyyliin, ei mitään tilpehöörejä! Ainoa lisäke on villiyrttisalaatti Miles Irvingin tapaan. Jälkiruoaksi massiivinen Baked Alaska, täytteenä kirsikankukkajääteloä ja kirsikkasorbeeta.

Onko tunnelma harraskin?

Joo joo, ihan järjetön meininki. Musa täysillä, saavikaupalla juomaa ja Sielun Veljet soittaa otteita Tuomari Nurmion laulukirjasta.
Pukeudutaanko juhliin?
Saa pukeutua tai saa tulla ilman vaatteita. Ruokapöydässä sallitaan kuitenkin vain sukat.

Keitä kutsutaan kemuihin?

Vaimoni ja poikani Jacobin lisäksi oppi-isä Mark Hix ryhmineen, Arbutuksen omistaja-mesu Anthony Demetre, Clive Gregory Scott’sista ja reilusti muita, kuten Miles Irving, Ulla Pietilainen ja Sini Kiialainen plus kaikki tutut alan tyypit ja hengenheimolaiset, kuten Paanasen perhe.

Joudutko itse puikkoihin?
Äyriäisvadeista vastaavat Wright Brothersin jäbät ja lopusta Anthony Demetre. Maestro tietää miten taikoa sesongin raaka-aineista tyylikästä ja simppeliä. Saliin aika saletisti Foxy Wine Housen Ester Himonas. Jos hän haluaa vieraiden joukkoon, kutsu on voimassa! Eiköhän salijengiä löydy. Tunnelma kun on välitön, ruoka tarjoillaan isoilta vadeilta ja juomat voi kaataa itse. Vain Baked Alaskan liekitys on jonkun hoidettava. Hoitaisikohan Monsieur Uusitalo?

Haluatko suoda patatiskin kunnian jollekulle?
Paikka avoinna, hakemukset osoitteeseen www.viimeinentiskari.com.

Tarvitaanko tuonpuoleiseen keittiöösi luottomiehiä täältä?
Voiko sinne ottaa jengiä pykälään? Ei kai. Saa nähdä keitä siellä on, hoidetaan tilanne siitä eteenpäin täysin orgaanisesti.

Miten sinua kehutaan muistopuheessa?
Olit Sokrates-kakkonen.

Viimeiset sanasi?

Fancy another?

Missäpä jatkot?

Pelimiehille ja -naisille on jatkot Annex3:ssa, musiikista vastaa Marco Carola.

Millä kyydillä lähdet?

Black cabillä, siis jos käy tsägä ja sen saa lennosta. Muuten kävellään pitkin pölyisiä katuja.

Kenen kanssa lähdet bileistä?

Bileet eivät lopu koskaan.

Nähdäänkö sinusta reinkarnaatio?

Varmaan palaan sudenkorentona. Kokkina en luultavasti palaa.

Meinaatko suunnata ylä- vai alakertaan?
Ainoa suunta on ylös.

Teksti: Saara Kekäläinen
Kuva: Eeropekka Rislakki 

CategoriesYleinen

Facebook Comments