K

Kolmannen tähden metsästys on alkanut – Hans Välimäeltä ilmestyy gastronominen elämäkerta

Ravintola Palacen keittiön johtajalta Hans Välimäeltä ilmestyy huhtikuussa gastronominen elämäkerta. Patakuningas-kirjan on kirjoittanut toimittaja Markus Ånäs.
Hans Välimäki on keittiömestarina poppari, telkkaritähti ja kulttimainetta hipova armoitettu kokki. Harva ruuasta kiinnostunut suomalainen ei ole voinut olla törmäämättä Välimäen nimeen, ja monet ovat jopa saaneet maistaa hänen keittiöluomuksiaankin.
Maineensa huipulla Välimäki laittoi helsinkiläisessä Chez Dominique -ravintolassa kaiken peliin saadakseen Suomeen – ja samalla koko Pohjoismaihin – ensimmäisenä kolmannen Michelinin tähden. Se vaati valvottuja öitä ja hikisiä päiviä, raivoa, vihaa ja naurua, rahoituskeskusteluja sekä yksinäisiä serviisejä ravintolan kellarissa.

Vaan ei, kolmatta MICHELIN-tähteä HANS Välimäki ei saanut.

Turhautunut keittiömestari lopetti Chez Dominiquen vuonna 2013 ja keskittyi perheeseen ja harrastuksiin. Nyt Välimäki on uuden edessä.
”Siesta on pidetty, on aika aloittaa uusi sivu suomalaisessa ravintolakulttuurissa Palacen kanssa. Kolmannen tähden metsästys on alkanut”, kirjan kustantajan Johnny Knigan tiedotteessa kerrotaan.
Patakuningas on Hans Välimäen gastronominen elämäkerta, jossa on mukana 30 reseptiä keittiömestarin uran varrelta. Mukana on ruokaohjeita aina isovanhempien leipomuksista Chez Dominiquen klassikkoannoksiin.

Hans Välimäki. Kuva: Jussi Ratilainen.

Kirjan toimittaja Markus Ånäs on hyvän elämän aiheisiin keskittynyt talous- ja kulttuuritoimittaja sekä tietokirjailija, jolta on ilmestynyt muun muassa HIFK – Ikuisesti sinun -kirja vuonna 2015.
Hans Välimäki, Markus Ånäs, valokuvat Meeri Utti
Patakuningas. Kulinaarinen elämäkerta
Johnny Kniga 2018, 184 sivua, ilmestyy 5.4.2018
 

CategoriesRavintolat

Facebook Comments