K

Kokkimaajoukkueessa stadi ja lande lyövät kättä – treenikeskus vihittiin käyttöön Helsingissä

Suomen kokkimaajoukkueen harjoittelukeskus Leijonaranta vihittiin juhlavasti käyttöön keskiviikkona Helsingissä. Avajaisvieraina olivat kokkimaajoukkueen suojelija, Helsingin pormestari Jan Vapaavuori sekä maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä.
Itä-Helsingin Santahaminan kupeessa sijaitsevasta Hevossalmen lomakylästä on tullut kokkileijonien oma Leijonaranta eli CToF campus. Treenikeskuksen pääyhteistyökumppaneina ovat Helsingin kaupunki ja Electrolux.
Pormestari Jan Vapaavuori pitää hienona asiana, että maajoukkueelle löytyi kotipesä Helsingistä. Kaupunki haluaa olla kokkileijonien mukana tekemässä Suomesta kansainvälisesti tunnettua ja arvostettua ruokamaata.
”Suomalaisen ruokakulttuurin vaaliminen, ravintoloiden laaja kirjo sekä laadukas ruoka tarjoiltuna urbaanien elämysten äärellä on tärkeä osa Helsingin brändiä”, Vapaavuori perusteli juhlapuheessaan.

Ministeri Jari Leppä tähdensi, että kokkimaajoukkueella on tärkeä rooli koko suomalaisen ruokakulttuurin tunnetuksi tekemisessä. Kuva: Eva Tordera Nuno.

Ministeri Jari Leppä (kesk.) korosti kokkimaajoukkueen roolia suomalaisen elintarviketuotannon lipunkantajana.
”Kokkimaajoukkue on kirinyt maailman kärkeen. Suomalainen ruoka ja raaka-aineemme ovat ainutlaatuisia. Hallitus haluaa parantaa Suomen elintarvikkeiden kauppatasetta 500 miljoonalla eurolla. Kokkimaajoukkueella on oma tärkeä roolinsa tässä tavoitteessa ikkunana suomalaiseen ruokakulttuuriin”, Leppä tähdensi.
Vapaavuori ja Leppä muistuttivat, että ruokakulttuurissa stadi ja lande lyövät kättä toisilleen. Maaakuntien puhtaat raaka-aineet ovat maataloustuotteita, joista kaupunkien ravintoloiden kelpaa jalostaa urbaaneja elämyksiä.
Kokkimaajoukkue edustaa Suomea kokkiolympialaisissa, jotka järjestetään Stuttgartissa Saksassa 2020. Välietappina matkalla kohti olympiamenestystä joukkue osallistuu kokkien MM-kisoihin Luxemburgissa marraskuussa.
Suomen kokkileijonien tavoitteena on olympiakulta Saksasta vuonna 2020. Kuva: Eva Tordera Nuno.

”Sijoituimme olympialaisissa viimeksi täpärästi hopealle. Jatkossa meille kelpaa vain voitto. Leijonarannassa joukkueella on täydelliset olosuhteet treenata”, maajoukkueen vetäjä Tapio Laine valaisi tavoitetta.
Joukkueessa kilpailevat kapteeni Niko Lehto, Matias Haapsaari, Kari Julin, Atte Lassila, Juha Lehtonen, Samuel Mikander, Pinja Paakkonen, Simo Pietarinen, Niko Suomalainen, Katja Tuomainen ja Mattias Åhman. Joukkueenjohtajana on Kristian Vuojärvi.

CategoriesYleinen

Facebook Comments