K

Ketä, Mitä, Hä? – Restaurant Jord

img_7472
Ketä?
 Kampin kauppakeskuksen viidennessä kerroksessa sijaitsevan Kortteli-ravintolamaailman kukaties odotetuin kuppila, jota pyörittää ravintola Askista tuttu pariskunta Filip Langhoff ja Linda Stenman-Langhoff.
Mitä? Juurevaa pohjoismaista ruokaa. Viiden annoksen chef’s menu kustantaa 52 euroa. Lounasaikaan tarjolla on pitkään haudutettuja patoja, versioita Askin klassikoista ja sen sellaista, yhdestä kolmeen ruokalajia 15 – 27 euroa. Uuni on kuulemma ollut yhtäsoittoisesti päällä toista viikkoa, yötä päivää, mutta ammattilaisilla on ammattilaisten vehkeet. Ravintolan ikkunoista aukeavat katselemisen väärtit maisemat, mutta paras paikka syömiselle on avokeittiötä myötäilevä baaritiski. Siitä käsin voi pällistellä kokkien työskentelyä sekä vaatia itselleen lisää ruokaa ja juomaa. 

Hä? Jordin sisarsuhde kaupungin parhaaksi rankattuun Askiin ei jää epäselväksi. Tämä on hyvä asia. Nostalgian kanssa flirttailun ja uuden luomisen välillä tasapainottelevat maut ovat hiottuja. Painekattilassa häärivien kokkien työskentelyä on mukava seurata paraatipaikalta, koska keittiötä ei selvästi johdeta kuin kaleeria. Avaraan saliin astuminen Korttelin ihmisvilinästä rauhoittaa mielen, joten tunnelmapuolikin on hanskattu.
Yhteystiedot:
Ma-La 11-24
Urho Kekkosenkatu 1
+358 405 828 100
restaurantjord.fi

Facebook Comments