K

Keittiömestarit juhlivat näyttävästi Tampereella – yhdistys jakoi useita arvostettuja tunnustuksia

Suomen Keittiömestarit juhli Tampereella yhdistyksen 70-vuotispäiviä viime viikonvaihteessa. Ohjelmaan kuuluivat yhteisesiintyminen SM-liigan jääkiekko-ottelussa, kokkimarssi halki kaupungin keskustan sekä yhdessä 40-vuotisjuhliaan viettävän Tampereen Keittiömestareiden kanssa Hotelli Rosendahlissa järjestetty gaalaillallinen.

Tampereelle kokoontui viikonvaihteessa yli 400 keittiömestaria, ammattikokkia ja ruoka-alan vaikuttajaa juhlimaan Suomen Keittiömestarit ry:n 70-vuotisjuhlia ja liittopäiviä. Samassa yhteydessä Pirkanmaan Keittiömestarit juhli 40-vuotista taivaltaan.

”Suomen Keittiömestarit ry tuo yhteen alan ammattilaisia, jakaa tietoa ja kehittää osaamista. Maailmalla suomalaiset keittiömestarit tunnetaan korkeasta ammattitaidostaan. Tästä osoituksena on menestyksenne kansainvälisissä kilpailuissa, joka edelleen nostaa suomalaisen ruoanlaittotaidon arvostusta”, onnitteli tasavallan presidentti Sauli Niinistö yhdistystä tervehdyksessään.

Puheenjohtaja Ulla Liukkonen (vas.) ja Hannele Mäkinen Tampereen Keittiömestareista kohottivat maljan 70-vuotiaalle Suomen Keittiömestariyhdistykselle. Kuva: Sanna Hillberg.

Ihmisten hyvinvointi nousi esille päivien aikana. Keittiömestarit pohtivat, kuinka jokainen voisi auttaa kollegoita ja läheisiään. Suomen Keittiömestarit haastavat tämän johdosta kaikki alueyhdistykset ojentamaan kätensä ja järjestämään jäsenistölleen verenluovutuskampanjan.

Puheenjohtaja Ulla Liukkonen nosti esille toiminnan tavoitteena olevan ammattilaisten välisen yhteistyön, jota on tehty yhdessä alueyhdistysten kanssa pitkäjänteisesti ja sydämellä jo 70 vuoden ajan.

Juhlaillallisen aikana jaettiin arvostettuja tunnustuspalkintoja.

Suomen Keittiömestariyhdistyksen kunniajäseneksi kutsuttiin kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio maa- ja metsätalousministeriöstä. Husu-Kallio muistutti ruokakeskustelun monista näkökulmista ja kuinka tärkeässä roolissa keittiömestarit ovat ruoan maun vaalijoina ja yhdessä syömisen ilon tuojina.

Toimituspäällikkö Heikki Kähkönen Viidestä Tähdestä palkittiin Vuoden ruokatoimittajana ja viestintäyrittäjä Virpi Kulomaa Viestintävalkeasta Vuoden tiedottajana. Tunnustukset jaetaan joka toinen vuosi Keittiömestareiden liittopäivien yhteydessä.

Illan palkittuja olivat Vuoden tiedottaja Virpi Kulomaa (vas.), Suomen Keittiömestareiden kunniajäsen Jaana Husu-Kallio ja Vuoden ruokatoimittaja Heikki Kähkönen. Kuva. Sanna Hillberg

Kähkönen kertoi, että 1960-luvulla ja sitä ennen syntyneille teollisesti valmistettu ruoka oli lapsuudessa ylellisyyttä. Ruoka laitettiin kotona ja ravintolan keittiössä. Tänä päivänä itse kasvatettu ja alusta loppuun saakka valmistettu ruoka, siis se meidän lapsuutemme kotiruoka ja laaturavintoloiden antimet, ovat puolestaan arjen luksusta.

”Olen viime aikoina kokenut voimakkaimmat makuelämykset, kun mielikuvitus on alkanut laukata haarukkapalan tai soppalusikallisen myötä lapsuuden muistosta kohti uusia, tämän päivän ja tulevaisuuden makuyhdistelmiä. Näiden elämysten synnyttäjinä ja toteuttajina Suomen Keittiömestarit ovat paljon vartijoita, mutta yhtä lailla uuden luojia ja tiennäyttäjiä, Kähkönen sanoi.

Venäjän federaation kansallisen keittiömestarien liiton presidentti Viktor Beljaev luovutti järjestön korkeimman kunniamerkin Ulla Liukkoselle sekä Keittiömestariyhdistyksen entisille puheenjohtajille Martti Lehtiselle ja Lasse Lundqvistille. Tunnustukset myönnettiin pitkästä ja arvokkaasta työstä keittiömestarina ja keittiömestareiden yhdistyksen puheenjohtajana.

Keittiömestareiden yhteisesiintyminen Tampereen jäähallissa teki vaikutuksen. Kuva: Sanna Hillberg.

Yhteisöllisyys ja yhdessä esiintyminen on tärkeää Suomen Keittiömestariyhdistykselle.

Keittiömestareiden yhteisesiintyminen herätti huomioita perjantai-iltana Tampereen Hakametsän jäähallissa Tapparan ja Kärppien välisessä SM-liigan ottelussa. Peräti 330 keittiömestaria seurasi ottelua yhdessä valkoisiin kokintakkeihin ja -hattuihin pukeutuneina.

Lauantaina ohjelmassa oli kokkimarssi liittokokouspaikalta Tampereen Viihdepalatsista Raatihuoneentorille sekä juhlagaala, jonka juonsivat muusikot Heikki Salo ja Pekka ”Pablo” Seppä. Illan esiintyjinä olivat Heikki Silvennoisen Kummeli-hahmo Mauno Ahonen sekä Miljoonasade. Juhlan huipensi Pirkanmaan Keittiömestareiden valmistama ja paikallisia raaka-aineita kunnioittava Pala Rotvallia -juhlamenu.

Kahdeksan lautasannoksen juhlamenussa pääruokana tarjoiltiin Dry aged rypsiporsasta ja shezuanpippurilientä. Kuva: Sanna Hillberg.

Suomen Keittiömestarit ry on valtakunnallinen vuonna 1950 perustettu yhdistys, joka toimii rekisteröityneiden alueellisten keittiömestariyhdistysten keskusjärjestönä. Sen tarkoituksena on lisätä jäsenistönsä ammattitaitoa ja edistää suomalaista ruokakulttuuria ja korkealaatuista keittotaitoa Suomessa ja ulkomailla.

Järjestö on Pohjoismaiden Keittiömestareiden NKF:n ja Keittiömestareiden Maailmanliiton WACS:n jäsen sekä vastaa Suomen kokkimaajoukkueen toiminnasta. Suomen Keittiömestareiden puheenjohtaja on Lappeenrannan Upseerikerhon keittiömestari Ulla Liukkonen ja varapuheenjohtaja Santa’s Hotel Tunturin keittiöpäällikkö Petri Selander Inarin Saariselältä.

CategoriesKansi Ruoka

Facebook Comments