H

Huippuravintola lahjoitti 10 000 euroa hyväntekeväisyyteen

Helsinkiläinen Ravintola Muru on lahjoittanut 10 000 euroa syrjäytymisvaarassa olevien nuorten tukisäätiölle. Muru haastaa myös muut suomalaiset ravintolat järjestämään omia tempauksiaan Tukikummit-säätiön hyväksi.

Ravintola Muru järjesti sunnuntailounaan, jossa sali- ja keittiöhenkilökunnat vaihtoivat paikkaa.  Hyväntekeväisyys ja neljän ruokalajin menu houkuttelivat paikalle noin 100 asiakasta. Päivän tuoton 10 000 euroa ravintola lahjoitti Tukikummit-säätiölle.

”Ravintoloissa puhutaan usein vastuullisuudesta: Onko kala tai liha vihreältä listalta tai viini luomua vai ei? Nämä asiat ovat tärkeitä, mutta tärkeintä on avata silmät ympärillä oleville ihmisille”, ravintoloitisja Samuil Angelov Murusta toteaa.

Muru on toimintansa aikana lahjoittanut yhteensä 65 000 euroa erilaisiin hyväntekeväisyyskohteisiin.

Muut ravintolat mukaan!

Angelov haastaa muut ravintoloitsijat järjestämään tempauksia Tukikummit-säätiön hyväksi. Ensimmäisenä haasteen vastaanotti ravintoloitsija Ilja Björs helsinkiläisestä Ravintola Juuresta.

”Meille on yksiselitteistä ottaa haaste vastaan. Vastuunkantamisen ei tarvitse merkitä vakavuutta. Hyvää voi tehdä myös pitämällä hauskaa. Katsotaan, mitä se meidän kohdallamme tarkoittaa”, Björs kertoo.

Ravintola Murun tempauksessa henkilökunta pukeutui lainavaatteisiin. Esimerkiksi Murun palkittu sommelier Taneli Lehtonen pukeutui kokkitakkiin ja sommitteli annokset valmiiksi asiakkaille.

Tarjoilusta pitivät huolen Murun kokit keittiömestari Turo Väärtin johdolla. Murulaiset ovat mielellään mukana tällaisissa tempauksissa. Hyväntekeväisyyslounaalla he työskentelivät ilmaiseksi.

10 vuotta hyväntekeväisyyttä

”Tämä on loistava esimerkki, kuinka yhdessä tekemällä saadaan paljon aikaiseksi nuorten hyväksi. Olemme todella iloisia Murun lahjoituksesta sekä heidän haasteestaan 10-vuotiaan Tukikummit-säätiön juhlavuonna. Toivottavasti mahdollisimman moni ottaa haasteen vastaan”, sanoo Tukikummit-säätiön hallituksen jäsen Johanna Arantola-Hattab.

Tukikummit-säätiö sai alkunsa vuonna 2007 Sauli Niinistön ja Hjallis Harkimon yhteisestä huolesta nuorista, jotka uhkaavat pudota yhteiskunnan ulkopuolelle. Muut perustajajäsenet ovat Sari Baldauf, Eero Huovinen ja Björn Wahlroos. Keräystilille tulevat varat menevät lyhentämättöminä avuntarvitsijoille.

CategoriesRavintolat

Facebook Comments