H

Heikki Vuokko on Sinebrychoffin uusi pääpanimomestari

Carlsberg-konserni on nimittänyt Sinebrychoffin uudeksi pääpanimomestariksi Heikki Vuokon. Panimomestari Heikki Vuokko aloitti työnsä Sinebrychoffilla 2007 ja valmistui Kööpenhaminassa sijaitsevasta Scandinavian School of Brewing -panimokorkeakoulusta vuonna 2017 kurssinsa parhaana.

Heikki Vuokko seuraa tehtävässään Sinebrychoffin pitkäaikaista pääpanimomestaria Tapio Kangas-Heiskaa, joka jäi eläkkeelle 1. huhtikuuta. Vuokosta piti tulla alun perin syöpätutkija, mutta oluiden maailma vei miehen mennessään.

Vuokko valmistui Espoo-Vantaan teknillisestä ammattikorkeakoulusta, jossa hän opiskeli biotekniikkaa. Hän teki AMK-insinöörin lopputyönsä akatemiaprofessori Kari Alitalon tutkimusryhmässä, jossa hän tutki verisuonien kasvutekijöitä ja geenien ilmentymistä kasvaimissa.

Akatemiauran päihitti  intohimo toimia oluen parissa, sillä kotioluen valmistus oli tullut hänelle jo opiskeluaikoina tutuksi. VTT:ltä löytyi gradupaikka, joka liittyi korkean kantavierteen käymiseen, ja näin alkoi polku panimolle. Jyväskylän yliopistosta Heikki valmistui filosofian maisteriksi (biotekniikka).

Heikki Vuokko aloitti uransa Porissa Karhu-panimolla., jonka avajaisia juhlittiin isoin tuopein 2008. Kuva: Heikki Kähkönen.

Vuosina 2008–2010 Vuokko vastasi Sinebrychoffin Karhu-panimon toiminnasta Porissa. Hän on ollut vuodesta 2011 vastannut Sinebrychoffin uusien oluiden kehittämisestä. Uusimpia tuotteita ovat tämän kevään uutuudet Karhu Pale Ale ja Karhu Summer Ale.

”Olemme aina pyrkineet tuottamaan kuluttajille laadukkaita ja maistuvia oluita samalla minimoimalla ympäristöjalanjäljen. Tämä on tie, jolla haluamme pysyä tulevaisuudessakin. Tapio jätti suuret saappaat täytettäväksi, kuten myös kaikki häntä edeltävät panimomestarit yhtiömme pitkässä historiassa”, Vuokko sanoo.

Vuonna 1819 perustettu Sinebrychoff on osa tanskalaista Carlsberg-konsernia. Yhtiö ja valmistaa oluita, siidereitä, long drink -juomia, virvoitusjuomia, vesiä sekä energiajuomia. Tuotantolaitos on Keravalla.

CategoriesJuomat Olut Panimot

Facebook Comments