G

Grand Champagne Helsinki tulee jälleen

IMG_8327
Kevään merkki, Grand Champagne Helsinki, valtaa Vanhan ylioppilastalon 11.-13. toukokuuta kolmatta kertaa. Tarjolla on laaja kattaus maakunnan kuplajuomia. Järjestäjien mukaan valikoimassa on yli 200 samppanjaa yli 50:ltä tuottajalta, joten tapahtuma auttanee vaativampaankin samppanjahampaan kolotukseen. Tiedonjanoisille on tarjolla 38 masterclass-luentoa, joiden aiheet vaihtelevat laidasta laitaan, mutta pysyttelevät Champagnen maakunnan sisällä.
Vieraat edustavat Champagnen silmäätekeviä, kuten maailman myydyimmästä samppanjasta, Moët & Chandon Brut Imperialista, vastaava kellarimestari Benoît Gouez sekä Roedererin palkittu kellarimestari Jean-Baptiste Lecaillon, jonka vastuulla on muun muassa menneiden aikojen tsaarien suosima Cristal-samppanja. Uusina tuottajina tapahtumassa nähdään muun muassa hiphop-videoista tuttu Armand de Brignac sekä luonnonmukaisuuteen luottava pientuottaja Pascal Doquet.
Tarjolla olevaa tuottaja- ja vieraskattausta voi pitää poikkeuksellisen tasokkaana. Tästä lienee kiittäminen Master of wine Essi Avellania, jonka verkostot kuplista tunnetussa maakunnassa yltävät kauas. Avellan toimii tapahtuman järjestäjänä yhteistyössä viinitarvikekauppa Ceestashopin perustaneiden Taru Fromin sekä Christian Fromin kanssa.

”Samppanjantuottajat saapuvat mielellään Helsinkiin ja monet osaavat jo odottaa Grand Champagnea. He ovat innostuneita Helsingin tunnelmasta.”

”Samppanjantuottajat saapuvat mielellään Helsinkiin ja monet osaavat jo odottaa Grand Champagnea. He ovat innostuneita Helsingin tunnelmasta. Tapahtuman kävijät ovat keskimäärin nuorta väkeä, mikä on silmiinpistävä piirre verrattuna moniin keskieurooppalaisiin samppanjatapahtumiin, joiden ikärakenne on hyvin toisenlainen”, Grand Champagne Helsingin järjestäjä Taru From toteaa. ”Tavoittelemme tänä vuonna 4000:tta vierasta kolmen päivän aikana. Tapahtuma voisi kasvaa suuremmaksikin, mutta emme halua luopua Vanhasta ylioppilastalosta ja sen erityisestä tunnelmasta”, hän jatkaa.
Grand Champagne Helsingin yhteydessä järjestetään myös samppanjaymmärryksen saralla kilvoiteltava Grand Champagne Challenge, joka on auki kaikille halukkaille. Viime vuonna pystin pokannut Tomi Naarvala antaa vinkkinsä kilpailijoille: ”Viimeisimmät tilastot on syytä päntätä kunnolla. Myös kartat kannattaa sisäistää, samoin grand cru -kylät. Kaatotekniikan treenaaminen ei olisi huono ajatus”, hallitseva mestari toteaa.
Järjestäjien mukaan tapahtuman liput kannattaa hankkia hyvissä ajoin. Etenkin masterclass-luentojen kohdalla kannattaa olla valppaana, mikäli mielii osallistua haluamaansa tilaisuuteen. Liput ovat myynnissä Ceestashopin verkkosivuilla.

CategoriesViini

Facebook Comments