A

Altian osake maksaa halvan viinipullon verran – osakemyynti alkaa ensi maanantaina

Altia julkisti perjantaina osakemyynnin ja henkilöstöannin alustavan hintavälin. Yleisölle myytävän osakkeen hinta on 7,50-9,00 euroa. Henkilökunta saa osakkeista 10 prosentin alennuksen.
Altia laittaa osakeannissaan myyntiin 56 prosenttia osakkeista. Nykyiselle omistajalle valtiolle jää loput eli 44 prosenttia yhtiöstä.
Alustava hintaväli listautumisessa on 7,50–9,00 euroa. Yhden osakkeen merkitsemishinnalla saa Alkosta reilun puolikkaan Koskenkorva-pullon, kolme lonkeroa tai pullollisen myydyintä punaviiniä.
Altian markkina-arvo on tällä hetkellä noin 300 miljoonaa euroa. Osakemyynti alkaa maanantaina 12. maaliskuuta ja päättyy tiistaina 20. maaliskuuta.
Altian toimitusjohtaja Pekka Tennilä kertoo yhtiön tiedotteessa olevansa tyytyväinen listautumisen herättämään yleiseen mielenkiintoon. Tennilän tähdentää, että listautuminen Helsingin Pörssiin on luonnollinen ja hieno jatko Altian tarinalle.
”Altia on bränditalo ja johtava pohjoismainen alkoholijuomayhtiö, jolle on keskeistä laadukkaiden brändien kehittäminen sekä kiinnostavien tuoteinnovaatioiden markkinoille tuominen. Meillä on vahva kannattavuus, vakaa kassavirta, ja haluamme olla hyvä osingonmaksaja tuleville osakkeenomistajillemme. Uskon, että tällainen yhtiö kiinnostaa markkinoilla”, Tennilä sanoo.

Altian toimitusjohtaja Pekka Tennilä on tyytyväinen Alkon listautumisen herättämästä kiinnostuksesta. Kuva: Robert Örthen.

Facebook Comments