I

Ilomantsilainen tislaamo pystytti huikean pop up -baarin Kolin huipulle

Arctic Blue Gin järjesti Kolin vaaran huipulle kiivenneille turisteille ikimuistoisen elämyksen. Spontaanissa pop up -baarissa vieraat saivat maistaa gin tonicia pohjoiskarjalaisessa kansallismaisemassa.

Viisi Tähteä sattui paikalle keskiviikkoiltana, kun Arctic Blue Ginin valmistaja tislaajamestari Asko Ryynänen ja tuotteen brändivastaava Mikko Spoof pystyttivät oman pop up -baarin Kolin vaaran huipulle Pohjois-Karjalassa.

Miehet olivat ottamassa Kolin laella vaaramaisemasta – ja sen kruununjalokivestä Kolista – voimaa ammentavan ilomantsilaisginin mainos- ja lehdistökuvia. Kuvausten jälkeen repussa oli pari pulloa giniä, jota he eivät halunneet kantaa enää takaisin.

”Saimme yhtäkkiä iden ryhtyä tarjoamaan gin tonicia vaaran laelle kiipeäville turisteille. Järjestimme heille kansallismaiseman auringonlaskun kokemisen yhteydessä makuelämyksen, josta riittää kerrottavaa vielä pitkäksi aikaa”, Spoof sanoi.

Asko Ryynänen (oik.) ja Mikko Spoof järjestivät Kolin-turisteille iloisen yllätyksen. Kuva:Andres Teiss.

Mukana oli kuvauksia varten Pielisen vastarannalta kerättyjä mustikoita sekä mustikanvarpuja. Lasit, jääpalat ja juoman jatkeena toimineen tonic-veden kaverit saivat Hotelli Kolin baarista, jossa gini on elokuun loppuun saakka kampanjatuotteena.

”Kuvasimme aiemmin päivällä mustikanpoimintaa tuolla vastakkaisella rannalla, josta itse asiassa olen itsekin alun perin kotoisin. Yksi Arctic Blue Ginin julkisista salaisuuksista on paikallinen mustikka, jota käytämme tuotteen valmistamisessa”, Ryynänen jatkoi.

Ukko-Koli ja yllätyksenä tarjottu drinkki avasivat uuden näkökulman vaaramaisemaan.

Pielisen ikiaikaista järvimaisemaa ihastelemaan saapuneet turistit olivat iloisesti yllättyneitä pop up -baarista. Makukokemusta täydensivät ginimiesten elävät kertomukset Arctic Blue Ginin synnystä ja valmistamisesta. Tarinat kiinnostivat väkeä ja gin tonic maistui.

”Ukko-Koli on meidän jokavuotinen käyntikohteemme. Meidät vihittiin tällä samalla paikalla 10.10. vuonna 2010. On todella iloinen sattuma, että voimme juhlistaa hääpaikkaamme näin ikimuistoisella tavalla”, espoolaiset Kirsi ja Kari Saarelma sanoivat saatuaan gin tonic -lasit käteensä.

Kirsi ja Kari Saarelma (oik.) sanoivat toisilleen ”Tahdon” samalla paikalla Aleksis Kiven päivänä liki kahdeksan vuotta sitten. Kuva: Andres Teiss.

Saarelmien mukana oli myös Kirsin isä Unto Saastamoinen sekä pariskunnan Iines-koira.

”Drinkki maistuu ihanalta. Mustikanvarvut ja aidot marjat lasissa täydentävät kokonaisuutta. Tästä riittää kerrottavaa vielä pitkäksi aikaa”, Kirsi Saarelma ihasteli.

Kännykkäkamerat kävivät ja iloinen puheensorina täytti UKKO-KoLin laen.

Raumalaiset Juha Viitala ja Merja Nevalainen ottivat drinkit vastaan aurinkoisesti hymyillen. Pariskunta oli saapunut lomamatkallaan Kolille Punkaharjulta.

”Olemme pyöräilleet ja kuvanneet Itä-Suomen kauniita maisemia, mutta tämä pop up -baari on todellinen yllätys – ja vielä maistuva sellainen”, he kertoivat.

Ahkera valokuvaaja Viitala kuvasi pulloja, laseja ja välillä myös morsiantaan Ukko-Kolin laella. Samalla hän halusi kyseli lisää tietoa ilomantsilaisesta ginistä.

”Drinkki on raikas ja virkistää sopivasti helteisen päivän päätteeksi. Täytyypä panna tuote mieleen ja kertoa siitä eteenpäin”, hän sanoi.

 Merja Nevalainen ja Juha Viitala saapuivat Kolille Raumalta. Kuva: Andres Teiss.

Pian aurinko alkoi painua Ukko-Kolin ikiaikaisten kuusten taakse. Tonic loppui ja ginikin alkoi käydä vähiin. Pop up -baarista jäi paikalle sattuneille lukuisia tarinoita kerrottaviksi.

 

 

Viisi Tähteä kiertää tämän viikon Itä-Suomea. Ensimmäisessä jutussa matkustettiin kohti Joensuuta eli otettiin Kotkassa olutta, maisteltiin Lappeenrannassa Vetyä ja Parikkalassa biisonikeittoa.

Teksti: Heikki Kähkönen
Kuvat: Andres Teiss

CategoriesYleinen

Facebook Comments