A

Alkuviiniä suoraan tynnyristä Roster Helsingissä

Viisi Tähteä käynnisti alkusyksystä varsin vilkkaaksi hersynneen keskustelun alkuviinistä. Nyt puheet ja kirjoitukset muuttuvat aidoksi maisteluksi, kun ravintola Roster Helsinki tarjoilee ranskalaista alkuviiniä suoraan 225 litran tynnyristä.
Roster Helsinki saa vieraakseen viinituottaja Sébastien Riffaultin Ranskan Sancerresta. Viinimaailmaan ehdottomimpiin natural winen tuottajiin lukeutuva viinimestari tuo mukanaan arvostettua viiniään. Tammitynnyri avataan perinteisin menoin keskiviikkona 9. marraskuuta.

Alkuviinien tenho on persoonallisuudessa

Luonnollisesti kasvatettujen ja perinteisillä valmistustavoilla tuotettujen viinien idea on niiden persoonallisuudessa, joka vaihtelee pullosta ja tynnyrillisestä toiseen. Riffault tekee viininsä niin luonnollisesti kuin mahdollista.

Sébastien Riffault ja Roster Helsingin tynnyri. Kuva: Roster Helsinki.
Sébastien Riffault ja Roster Helsingin tynnyri. Kuva: Roster Helsinki.

Pellot kynnetään hevosilla, rypäleet poimitaan käsin ja viini kypsyy ilman lisäaineita. Näin hän saa viineihinsä esiin alueensa viljelysmaan ja koko viiniä ympäröivän ekosysteemin ominaisuudet.
”Sébastien Riffault on alkuviinien mestari, jonka viineillä on helppo näyttää, mistä nyt trendikkäässä naturaaliviinihössötyksessä on parhaimmillaan kysymys ”, kertoo Rosterin toinen ravintoloitsija Paul Hickman.
“Riffault on oman tiensä kulkija, joka tekee mitä lystää, mutta on kaikessa tekemisessään hyvin ehdoton. Hänen riippumattomuuttaan korostaa se, että hän ei suostu vastaanottamaan EU:n maataloustukea, vaikka se tuotantoa helpottaisikin”, Hickman selittää

Roster Helsingin tynnyriviikon ohjelma

Keskiviikko 9.11.
19.00 avataan Riffault Sancerre Les Quarterons 2014 -tynnyri ja esitellään Kari Aihisen rakentama kolmen ruokalajin Sébastien Riffault Fête du Fût Tynnyrimenu, joka on voimassa koko loppuviikon. Ruokalajit on suunniteltu sopimaan yhden tynnyrin viinille. Menu 49 e.
20.00 Sébastien Riffault Prestige Menu, jolle on sovitettu viisi erilaista Riffaultin tuottamaa alkuviiniä. Paikkoja rajoitetusti. Menu 69 e, viinit 54 e.
Torstai 10.11.
13.00-15.00 paneelikeskustelu, jossa alkuviinistä ovat puhumassa sommelier Johan Borgar, ravintola Chef&Sommelier; viinialan yrittäjä Kim Moliis, Olo Group; ravintoloitsija Paul Hickman, Roster Helsinki ja viinikouluttaja Mika Vanne, Viinikoulu HAAGA.
Keskustelun FB-livestream https://www.facebook.com/rosterhelsinki.
Perjantai-lauantai 11.-12.11.
Sébastien Riffault Fête du Fût Tynnyrimenu koko illan.
Lue myös
Kim Moliis: Hiiri alkuviinissä pani säännöt uusiksi
Gastromaniaa: Alkuviinit voittivat jo
Mun vuoro – Petri Pellinen: Alkuviinit, naturalmente?
Alkuviini, IPA ja Kanariansaaret

CategoriesRavintolat Viini

Facebook Comments