E

ELO-säätiön ruokakulttuuripalkinnot kolmelle alan toimijalle

ELO-säätiö on jakanut tämän vuoden ruokakulttuuripalkinnon Hurstin vähävaraisten jouluaterialle, Kotipellon puutarhalle ja Pienpanimoliitolle. Lentävä lautanen -palkinnon tavoitteena on osoittaa suomalaisen ruokakulttuurin kirjo tekojen ja tekijöiden kautta.
Palkinnolla Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö nostaa esiin edelläkävijöitä, jotka lisäävät ruokakulttuurimme kiinnostavuutta meillä ja maailmalla.  Palkinnot jaettiin ELO-gaalassa Helsingissä perjantaina.

Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry eli Hurstin Apu

Hurstin perheen vähävaraisten jouluateria katetaan vuonna 2016 arviolta 50. kerran. Viime vuonna juhlapaikka siirtyi Helsingin Kisahallista Messukeskukseen, jotta yhteiselle aterialle saatiin mahtumaan yli 2000 henkilöä.

Heikki ja Sini Hursti, Hurstin Apu.
Heikki ja Sini Hursti, Hurstin Apu.

Vähävaraisten jouluaterian järjestäminen on näkyvä osoitus syvästä välittämisestä. Tapahtuma nostaa esiin yhteisen aterian merkityksen ja Suomi100-juhlavuoden tärkeän viestin ”Syödään yhdessä – kaikki on kutsuttu!”
Heikki Hurstin työssä jatkuu isä-Veikon perintö. Jouluateria on levinnyt myös muille paikkakunnille, jossa eri järjestöt ja vapaaehtoiset järjestävät vastaavia tapahtumia. ELO-säätiö palkitsi Hurstin Apu -yhdistyksen vetäjän, toiminnanjohtaja Heikki Hurstin, sekä hänen auttamisperinnettä jatkavan perheensä.

Kotipellon puutarhasta huipputuotteita huippukokeille

Kotipellon puutarha kasvattaa yrttejä, versoja, syötäviä kukkia ja villiyrttejä perheyrityksessä Nousiaisissa. Puutarhan valikoimissa on yli 100 tuotetta, joita kasvatetaan kasvihuoneissa ympäri vuoden. Alun perin kurkun kasvattajana aloittanut yritys kehitti vuonna 2010 päätuotteikseen Mimis-erikoissalaatit.

Niko Honkanen, Kotipellon puutarha.
Niko Honkanen, Kotipellon puutarha.

Pari vuotta sitten aloitettu yhteistyö huippukokkien kanssa on nostanut puutarhan suomalaisten ja kansainvälisten kokkien suosioon. Vastaanotto puhtaasta Suomesta tuleville kasveille on on ollut innostunutta Hongkongissa saakka
Erityiskiitoksen kokit antavat markkinointivastaava Niko Honkaselle asiakaslähtöisyydestä ja huippupalvelusta. Kotipellon puutarha räätälöi maailmalla kilpaileville kokeille myös erikoistuotteita, jotka osaltaan lisäävät koko Suomen mainetta ruokamaana.

Pienpanimoliitto olutkulttuurin edelläkävijänä

Suomessa on oma vahva ja perinteikäs olutkulttuuri. Iso osa ohratuotannostamme päätyy olueksi panimoissa. Kasvava määrä pienpanimoita tuottaa erikoisuuksia. Niitä tarjotaan usein paikallisissa ravintoloissa, joissa jokaiselle ruoalle ovat omat suositusoluensa.

Pekka Kääriäinen ja Mika Tuhkanen, Pienpanimoliitto.
Pekka Kääriäinen ja Mika Tuhkanen, Pienpanimoliitto.

Pienpanimot aloittivat yhteistyönsä jo 1990-luvulla. Vuonna 2008 perustettu Pienpanimoliitto on tehnyt monipuolista työtä suomalaisen olutkulttuurin ja alan yrittäjien hyväksi. Rikas suomalainen olutkulttuuri ja alan yrittäjät ovat tulleet entistä näkyvämmiksi oluen ympärille luotujen tapahtumien ansiosta.
Pienpanimotoiminta on saanut suomalaiset näkemään kotimaisen valmistuksen merkityksen sekä ymmärtämään oluemme monet maut ja mahdollisuudet. Hyvä yhteistyö eri kokoisten alan toimijoiden kesken luo pohjaa suomalaiselle olutviennille.
Palkinnon ottivat vastaan Pienpanimoliiton puheenjohtaja Mika Tuhkanen ja liiton perustaja Pekka Kääriäinen.
Kuvat: Fred Karlsson.

CategoriesJuomat

Facebook Comments