T

Toni Kostian: Grönillä ässä hihassa Taste of Helsinkiin

Yhteistyössä Taste of Helsinki

Yksi Taste of Helsinkiin osallistuvista silmäätekevistä kuppiloista on ravintolakentän terävimpään kärkeen noussut Grön. Viisi Tähteä jututti Grönin keittiömestari Toni Kostiania. Miten maailma makaa neljä viikkoa ennen h-hetkeä? Koskelo kyselee, Kostian jemmailee ässää.
Kuinka Grönin valmistautuminen Taste of Helsinkiin on sujunut?
Oikein hyvin. Ollaan saatu tapahtumaan osallistuva henkilökunta kasaan, tullaan paikalle kahdentoista viiva neljäntoista tyypin porukalla.
Lisäksi ollaan pähkäilty sitä, kuinka paljon mitäkin pitää keräillä luonnosta ja mitä kaikkea pitää tehdä ennen h-hetkeä. Kehikko on nyt valmis, pitää enää hoitaa misat kuntoon, ja ilmestyä paikalle.
Opitteko jotain viime vuodesta?
Homma meni meidän osalta aika kivasti. Ei tullut edes turskaa. Kokemus oli kaikin puolin hyvä. Yritetään valmistautua fiksummin, jotta työskentely paikan päällä on mahdollisimman toimivaa. Meillä on kolme jamppaa keräämässä villiä.
Miten annosten rakentaminen Taste of Helsinkiin eroaa ravintolan arjesta?
Raaka-aineiden saatavuus pitää miettiä huolella ja annokset rakentaa siten, että ne nousevat kyllin nopeasti, ilman että annoksen maun tai ulkonäön suhteen joudutaan tekemään kompromisseja.
Teidän annokset ilmeisesti vastaa aika pitkälti sitä, mitä tarjoatte muutenkin, eli Tastessa pääsee maistamaan Grönin autenttista safkaa?
Kyllä, linja pitää. Annokset ovat pitkälti suoraan Grönin listoilta, eli samaa tasoa kuin ravintolassa. Ei oikoteitä.
Viimeisenä kysymyksenä, onko Grönillä ässä hihassa tapahtumaa varten?
Joo, ainahan meillä on.
Kakista ulos.
Hah, no en. Näette sitten.
Just. Aikamoinen antikliimaksi. Täytyy kai sitten odottaa kiltisti.
Tulkaa moikkaamaan Kansalaistorille, niin näette.

CategoriesYleinen

Facebook Comments