T

Tamperelainen Pyynikin panimo avaa olutravintolan Eteläesplanadille Helsinkiin

Kansainvälistä mainetta niittänyt Pyynikin Brewing Company avaa olutravintolan Helsingin keskustaan marras-joulukuun vaihteessa. Pyynikin Taproom Helsinki tulee Esplanadin puiston varrelle osoitteeseen Eteläesplanadi 14. Luvassa on laaja kattaus tamperelaispanimon juomia sekä monipuolista pubiruokaa.

Pyynikin Taproom Helsinki tulee Kaartinkaupunkiin maineikkaan ravintola Savoyn alakertaan katutasoon. Asiakaspaikkoja olutravintolassa on liki sata.

Oluiden ystäville on tarjolla parikymmentä oluthanaa. Pyynikin Brewing Companyn oluiden lisäksi valikoimassa on panimon oman tislaamon tuotteita sekä erikoiseriä, joita saa vain Pyynikin Taproomin ohella Pyynikin Brewhousesta Tampereelta.

Pyynikin Brewing Company avasi Pyynikin Brewhouse -panimoravintolan Tampereen keskustaan yhdessä NoHo Partnersin kanssa kolme vuotta sitten. Tammerkosken kupeessa Verkatehtaankadulla sijaitseva ravintola on äänestetty kaksi kertaa Tampereen parhaimmaksi olutravintolaksi. NoHo on myös Helsingin Taproomin kumppani.

Pyynikin Brewhouse on valittu kaksi kertaa Tampereen parhaimmaksi olutravintolaksi Tamperelainen-lehden äänestyksessä. Kuva: Ronja Honko.

”Pyynikin Brewhouse on todistanut toimivuutensa. Vaikka olut- ja ravintola-aloilla alalla eletään haasteellisia aikoja, luotamme ravintolan vetovoimaan. Samantyyppistä rennon tyylikästä panimon omaa olutravintolaa näin keskeiseltä paikalta Helsinkiä saa hakea”, kertoo Pyynikin Brewing Companyn perustaja Tuomas Pere.

Intohimo olueen ja rohkeaan ruokaan näkyy ja maistuu Taproomin ruokalistalla. Tarjolla on monipuolista ja laadukasta pubiruokaa, jonka raaka-aineissa ravintola suosii kotimaisia pientuottajia. Ravintola on auki tiistaista lauantaihin.

”Erikoiserien lisäksi muutama toivottu ja jopa käsistämme viety tuote tekee paluun Taproomissa. Lisäksi tuomme Helsinkiin paljon uutuustuotteita, jotka julkaistaan yhtä aikaa Tampereen ja Helsingin ravintoloissa”, Pere lupaa.

Pyynikin Taproomiin tulee 20 hanatuotetta. Kuva: Ronja Honko

Pere kertoo, että maailmaa kurittavasta koronapandemiasta huolimatta Pyynikin Brewing Companyn vuosi on ollut menestyksekäs. Maaliskuussa panimo pääsi Financial Timesin FT-1000-listalle Euroopan nopeimmin kasvavana panimo- ja juomayhtiönä.

Loppukesästä Taloustutkimuksen ja Markkinointi & Mainonta -lehden Arvostetuimmat brändit 2020 -tutkimuksessa tamperelaispanimo oli Suomen arvostetuin olutbrändi. Lisäksi tutkimusten mukaan Pyynikin panimo on Tampereen seudun tunnetuin pienpanimo.

Pyynikin Brewing Companyn tuotantokapasiteetti on noin kolme miljoonaa litraa vuodessa. Yhtiöllä on noin 30 työntekijää. Liikevaihto oli vuonna 2019 runsaat 3,5 miljoonaa euroa. Panimoyhtiöllä on 8500 osakasta ympäri maailman.

Pyynikin juomien valmistus on ollut viime vuodet rajussa kasvussa. Tuotevalikoimaan kuuluu oluiden ohella siidereitä, lonkeroita, virvoitusjuomia ja tisleitä.

Financial Times listasi Pyynikin Brewing Companyn Euroopan nopeimmin kasvavaksi panimoyhtiöksi. Kuva: Heikki Kähkönen.

Pääkuva: Ronja Honko. 

Facebook Comments