M

Momentin Group aloitti juomien verkkokaupan Virosta Suomeen – mukana myös kotimaisia tuotteita

Ravintolabisnekseen ja juomakauppaan erikoistunut Momentin Group on avannut oman alkoholijuomien verkkokaupan. Juomien myynti eDrinksin myymälöistä Virosta Suomeen alkoi keskiviikkona. Yhtiö noudattaa Suomen lakeja ja maksaa verot kotimaahan. Hinnat ovat Alkoon verrattuna kilpailukykyisiä.

Verkkokauppa eDrinks.fi:n valikoima koostuu kansainvälisistä ja kotimaisista alkoholijuomista. Tuotekategorioissa painotus on viineissä, väkevissä ja panimojuomissa. Suomalaisista valmistajista alkuvaiheessa mukana ovat Mallaskosken Panimo ja Teerenpeli Panimo & Tislaamo.

Valikoimissaan ja palveluissaan eDrinks nojaa laatuun ja tuoteosaamiseen. Kaupan lähes koko henkilökunta on käynyt Wine and Spirit Education Trust WSET -järjestön viiniammattilaisten koulutuksen.

”Satsaamme asiakaspalveluun ja joustavuuteen. Emme kilpaile sellaisten ulkomaisten yritysten kanssa, jotka soveltavat etäostoja ja jättävät verot Suomeen maksamatta. Silti hintamme ovat jopa alle Alkon hintatason”, sanoo Momentin Groupin toimitusjohtaja Teemu Lehto yhtiön tiedotteessa.

Indrek Järma kertoo että eDrinksin verkkokaupassa on paljon sellaisia viinejä, joita Suomessa ei ole vähittäismyynnissä lainkaan. Kuva: Andres Teiss.

Juomien tilaaminen käy myös Momentin Gropin omiin ravintoloihin asennettavilta tilauspäätteiltä.

Juomien tilaaminen hoituu joko suomenkielisestä eDrinks.fi-verkkokaupasta tai Momentin Groupin omiin ravintoloihin sijoitettavilla asiakaspäätteillä. Ensimmäinen pääte on jo käytössä ravintola Rööperin Hopstopissa Helsingin Punavuoressa.

Momentinilla on 12 ravintolaa pääkaupunkisedulla. Konserniin kuuluvat mm. Kalaravintoloina tunnetut olutravintolat.

Tilaukset ovat perillä Suomessa 2–4 arkipäivässä kotiovelle tai haluttuun osoitteeseen toimitettuna. Virossa eDrinksillä on seitsemän myymälää. Neljä juomakaupoista sijaitsee Tallinnassa, kaksi Tartossa ja yksi Tabasalussa Tallinnan lähellä.

Verkkokaupassa olevissa tuotteiden hinnoissa Suomen arvonlisavero sekä valmiste- ja pakkausverot mukana. eDrinksin veroedustajana Suomessa toimii Momentin Groupin konserniin kuuluva Capstock Oy

Momentin Group hankki omistukseensa virolaisen eDrinks-myymäläketjun kaksi vuotta sitten. Konsernin tytäryhtiö Momentin Eesti omistaa kauppaketjusta 70 prosenttia. eDrinksin toimitusjohtajalla, virolaisella Indrek Järmalla, on 30 prosentin vähemmistöosuus yrityksestä.

eDrinksillä on seitsemän juomamyymälää Tallinnassa ja Tartossa. Kuva: Andres Teiss.

Momentin Groupiin kuuluvat myös Mallaskosken Panimo ja maahantuontiyritys Brew Seeker. eDrinks-ketjun lisäksi Momentinilla on juomien ja maahantuonti- ja jakelutoimintaa kaikissa kolmessa Baltian maassa.

Lehdon perheen omistaman Momentin Groupin palveluksessa on 150 työntekijää. Konsernin liikevaihto on tänä vuonna arviolta noin 22 miljoonaa euroa. Yrityksen osaamisen pohjana on 30 vuoden kokemus juomatuotteiden parista ja ravintola-alalta.

Verkkokauppa on suomalaisessa osoitteessa edrinks.fi (linkki).

CategoriesJuomat Kansi

Facebook Comments