S

Sikke Sumarin Sikke’s avaa maaliskuussa Tehtaankadulle – Pipsa Hurmerinta vetää keittiötä

Ravintoloitsija, kokki ja keittokirjailija Sikke Sumari avaa maaliskuussa Sikke’s-ravintolan yhdessä NoHo Partnersin kanssa Helsinkiin. Eiran ja Punavuoren rajalle avautuvan ravintolan keittiömestarina debytoi kokki ja keittokirjailija Pipsa Hurmerinta.

Sikke’s avaa ovensa maaliskuussa. Remontti Tehtaankatu 34:n kiinteistössä on käynnissä. Samalla paikalla toimi vielä  loppusyksyyn saakka Sandro Eira.

Sikke’s tarjoaa puhdasta ja mutkatonta ”Sikke-ruokaa”. Sikke Sumarin ruokafilosofia on tuttu useista keittokirjoista ja Viron Muhun saarella sijaitsevasta Nami Namaste -tilausravintolasta. Vuonna 1995 Sumari perusti yhdessä puolisonsa kanssa Tony’s Deli -ravintolan, jota pariskunta pyöritti vuosikymmenen verran.

”Sikke’s-ravintolan tyyliä voisi verrata Ruotsissa arvostettuun husmanskostiin, joka on laadukkaisiin paikallisiin ruoka-aineisiin perustuvaa perinteista ruokaa uusine muunnoksineen. Käytämme aina sesongin parhaita raaka-aineita. Menu tulee olemaan lyhyt ja vaihtuu usein”, Sumari perustelee.

Pipsa Hurmerinnan mielestä kokin tehtävä on tehdä perusteltuja valintoja ja tarjota asiakkaille parhaista saatavilla olevista, eettisesti tuotetuista raaka-aineista taiten valmistettua ruokaa. Hän luottaa Sumarin näkemykseen.

”Ravintolatyö ei ollut suunnitelmissani, mutta kun Sikke soitti ja tarjosi tätä mahdollisuutta, halusin ehdottomasti mukaan”, Hurmerinta kertoo.

Tehtaankadun ravintolakeskittymää täydentävän ravintolan sisustuksen on suunnitellut sisustusarkkitehti Ilkka Mälkiäinen.

Kuva: NoHo Partners

CategoriesYleinen

Facebook Comments