R

Ravintola Juuri tuo syksyn Tallink Siljan ravintoloiden lautasille

Suomalainen syksy maistuu Tallink Siljan ruotsinlaivojen á la carte -ravintoloissa. Helsinkiläisen ravintola Juuren keittiömestarin Jukka Nykäsen viiden ruokalajin menu tuo lautaselle tuttuja suomalaisia raaka-aineita ja perinteisiä makuja.
Tallink Silja on ruotsinlaivoillaan tottunut esittelemään Suomen ja Ruotsin keittiöiden huipputekijöitä ja -makuja. Laivayhtiön ravintolatoimenjohtajalla Matti Jämsénillä on kaveripiirissään mistä ammentaa.

Miehet syksyn menun mahdollistajina. Ilja Björs (Ravintola Juuri) ja Matti Jämsén (Tallink Silja). Kuva: Jukka Kastari.

Tällä kertaa vuorossa on Ravintola Juuri, jonka ravintoloitsijan Ilja Björsin kanssa Jämsén sai idean yhteisestä menusta työmatkalla Levillä.
Suomalaisuus on keskeinen osa Juuren konseptia ja ruokafilosofiaa. Tallink Siljan syksyn menuun on poimittu makuja satavuotiaan Suomen ruokaperinteestä.
Keittiömestari Jukka Nykänen tähdentää, että elämme raaka-aineiden kannalta parasta mahdollista vuodenaikaa. Lähes kaikkea on tarjolla tuoreena.
”Syksy näkyy menullamme makuina, väreinä ja mielikuvina. Kesän loppumisen ja vähenevien lämpimien aikojen tunnelmaa, kuulasta kirpeyttä, hämärtyvää maisemaa ja sen keskeltä löytyvää kutsuvaa lämpöä”, Nykänen kuvailee ruonolliseen sävyyn.
Sommelier Pilvi Auvinen on luonut viiniparit keittiömestari Jukka Nykäsen syksyiselle menulle.

Juuren sommelier Pilvi Auvinen on valinnut menun annoksille viinit Vindirektin valikoimasta. Valinnoissaan Auvinen suosii pienten tuottajien persoonallisia viinejä, joissa on käsityön makua.
Menu Nordic by Juuri on tarjolla Silja Serenaden ja Silja Symphonyn Bon Vivant -avintoloissa sekä Baltic Queenin ja Victoria I:n Gourmet-ravintoloissa 6.9.–10.1. Hinta viineineen Club One –jäsenille 109 euroa, muille 118 euroa.
 

CategoriesYleinen

Facebook Comments