R

Ravintola Grön: 50 Parasta Ravintolaa -äänestyksen voitto on arvostus kovalle työnteolle

Ravintola Grönin Toni Kostian ja Lauri Kähkönen ovat ylpeitä alan ammattilaisilta saamastaan arvostuksesta. Suomen 50 Parasta Ravintolaa -äänestyksessä helsinkiläisravintola oli lopulta selvä ykkönen.
Ravintola Grönin tarina on ollut menestyksen viitoittama. Marraskuussa 2016 perustettu Grön on noussut kertaheitolla Suomen ravintoloiden terävimpään kärkeen. Se ei ole tapahtunut sattumalta.
Helsingin Sanomat listasi tammikuussa Grönin Vuoden 2017 ravintolaksi. Saman teki arvostettu Suomen Gastronomien Seura. Gastronomit perustelivat valintaansa Grönin rohkeudella, yllätyksellisyydellä sekä laadukkuudella.
Suomen 50 Parasta Ravintolaa -lista julkistettiin maanantaina Helsingissä. Parhaimman ravintolan valinnan perusteluissa todettiin, että Grön on Toni Kostianin ja Lauri Kähkösen luotsaama pohjoisten makujen sivistynyt villi.
”Ravintola on brutaalin bistron käsitteen ytimessä, jossa niukoista resursseista syntyy oma estetiikkansa sekä ruoan valmistuksen metodi”, ammattilaiset kirjoittivat.

Kahdessa vuodessa Grön on noussut suomalaisen gastronomian huipulle.

Grönin innovatiiviset oman tiensä kulkijat Toni Kostian ja Lauri Kähkönen ottavat horeca-alojen ammattilaisten ja alasta kirjoittavan median arvostuksen vastaan ylpeinä ja tyytyväisinä. Lyhyessä ajassa ravintoloitsijat ovat saavuttaneet enemmän kuin ovat osanneet odottaa.
”Matka, jota olemme pari vuotta kulkeneet, on ollut todella mieletön. Kaikki meillä lähtee tosi kovasta tekemisestä ja halusta. Nyt on mennyt niin nappiin kuin vain pystyy menemään. Ja tästä vain parannetaan ja luvataan tehdä vieläkin enemmän”, Kostian totesi ottaessaan vastaan arvostettua palkintoa.

Kuva: Andres Teiss

Suomen 50 Parasta Ravintolaa -äänestäjät perustelevat vielä, että Grön on vahva oman tiensä kulkija, jossa yhdistyvät innokas tekeminen ja vankka osaaminen.
”Makumaailmassa on samaan aikaan jotakin hyvin tuttua ja silti yllättävää. Grön on todellinen suomalaisten raaka-aineiden, makujen, valmistustapojen ja sesonkien noudattaja. Grön on tehnyt kasvisruoasta ravintolan vetonaulan olematta kasvisravintola”, alan ammattilaiset tähdensivät.

”Suurin kiitos kuuluu koko henkilökunnalle!”

Kaikki kuitenkin lähtee yhdessä tekemisestä ja yhteisestä näkemyksestä unelmasta sekä sen toteuttamisesta. Ravintolassa, jossa missä, on luotettava koko tiimin vahvuuteen. Menestys ja arvostus eivät synny yksin.
”Tämä valinta on meille suuri kunnia. Kun takavuosina olimme vielä koulussa Perhossa, seurasimme Suomen 50 Parasta -listaa ahkerasti. Ennen kaikkea kiitos kuuluu koko henkilökunnallemme. Ilman heitä me emme olisi tässä”, Kähkönen sanoo.

Kuva:: Anna Salmisalo.

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments