L

Leipomoravintola Levain – Ketä, Mitä, Hä?


Ketä? BW, eli Matti Wikberg ja Tomi Björck. Jauhoja pöllyttävät useamman tähden paikoista oppinsa hakenut Susanna Vuori ja Leipä ja Poika -leipomossa työskennellyt Kaisa Johansson.
Mitä? Kaikkien taiteen sääntöjen mukaan leivottua leipää Punavuoren sydämessä. Vuoren hapanjuurileivistä on supistu kaupungin kaduilla jo vuoden verran, eikä suotta.
Pasteis de nata -leivosten (3,50€) heikkoa saatavuutta Helsingissä murehtineita hellitään, sillä Levainin versio portugulilaisesta leivoksesta on sellainen kuin sen pitää olla, eli syntinen.
Keittiö valmistaa sandwicheja, joista osa kulkee grillin kautta pöytään. Croque monsieur –tyylinen palvikinkulla valmistettu Monte Rosso (12€) on annos, jota valmistetaan aamusta iltaan. Safka on suunniteltu lähtemään mukaan yhtä näppärästi kuin leipomotuotteet, joten pöytään istuminen ei ole välttämätöntä.
Lauantaisin ravintola myy aamiaista koko päivän. Se tarkoittaa muun muassa Liege-vohvelia, pohjoisafrikkalaista shakshukaa, kylmäsavulohta ja uppomunaa, unohtamatta mimosoja.
Levain taipuu iltaisin asiansa osaavaksi cocktail-kuppilaksi. Laseihin kaatuu myös kotimaisia pienpanimo-oluita sekä eurooppalaisia viinejä. Ajatus tummanpunaisena kuplivan lambruscon nauttimisesta parklet-terasilla kesäisissä after work –tunnelmissa houkuttelee.
Hä? Oli kyse Pasteis de natasta, caffè macchiatosta tai ranskalaisesta hapanjuurileivästä, josta paikka on ottanut nimensä, laatu tuntuu olevan melkoisen tapissa. Ei ole suurikaan hämmästys, jos leivostiskin jono jatkuu pian ulos asti.
Aukioloajat:
Ma – Pe 8 – 21
La 9 – 16
Kankurinkatu 6, 00150 Helsinki
Levain.fi

Tsekkaa esittelyvideo

Categoriesketämitähä

Facebook Comments