H

Hans Välimäki ja Arto Rastas nostavat merenelävät keskiöön lokakuussa avattavassa ranskalaisessa ravintolassa

Keittiömestarit Hans Välimäki ja Arto Rastas avaavat Helsingin keskustaan lokakuun alussa uuden ravintolan. Perinteistä ranskalaista keittiötä esittelevä Bistro & Brasserie Bardot erikoistuu kaloihin, äyriäisiin ja kasviksiin. Ravintola remontoidaan vanhaan arvotaloon Kluuvikatu 1:een, Hotelli Kämpin naapuriin.

Arto Rastas ja Hans Välimäki kertovat, että klassista keittotaitoa esittelevä Bardot on sekä bistro että brasserie, mikä ranskalaisen perinteen mukaan lupaa epämuodollista ja elävää kortteliravintolan tunnelmaa, hyvän ruoan ja juoman liittoa sekä mannermaista laadukasta palvelua. Ravintolauutuus käsittää myös baarin ja katuterassin.

Bardotin menu koostuu klassisista välimerellisistä brasserie-annoksista. Lihaa Bardot tarjoilee maltillisesti, mutta sitäkin laadukkaammin, keittiömestarit lupaavat tiedotteessaan.

”Sen lisäksi, että Bardotista tulee monipuolinen, innostava ja kuplivan seksikäs bistro-brasserie, se on kallellaan erityisesti mereneläviin ja kasviksiin. Toki tyydytämme myös lihanystävien tarpeet ja huomioimme erikoisruokavaliot”, Välimäki kuvailee.

Arto Rastas (vas.) ja Hans Välimäki avaavat jo toisen yhteisen ravintolansa Helsinkiin reilun vuoden sisällä.

Hans Välimäki sanoo aina syttyneensä klassisesta ranskalaisesta keittiöstä ja sen intohimoisesta tunnelmasta.

”Kala, äyriäiset ja kasvikset ovat herkkiä, haastavia ja rakkautta lajiin vaativia raaka-aineita, jotka onnistuessaan palkitsevat niin nauttijansa kuin tekijänsäkin. Bardotissa palaan myös juurilleni eli sen keittiön pariin, josta kaikki omalta kohdaltani aikanaan alkoi”, hän perustelee.

Välimäki avaa Bardotin 1. lokakuuta yhdessä yhtiökumppaniensa Arto Rastaan, Miika Lönnin ja vaimonsa Maria Von Graevenitz-Välimäen kanssa. Välimäen ja Rastaan ensimmäinen yhdessä luotsaama ravintola on Helsingin Mikonkadulle 2019 avattu Penélope.

Bistro & Brasserie Bardot remontoidaan lähes 150 vuotta vanhaan Grönqvistin talon katukerroksen liiketilaan, jossa on viime vuosina toiminut vaateliike ja kauneushoitola.

Sole Meuniére, eli paistettua merianturaa ruskistetun voin, persiljan, paahdettujen kapristen, sitruunan ja raastetun piparjuuren kera on yksi Bardotin annoksista.
CategoriesKansi Ravintolat

Facebook Comments