A

Alkon mietojen viinien myynti lisääntynyt tänä vuonna viisi miljoonaa litraa – Suurin osa kasvusta tulee hanapakkauksista

Alkon myynti on lisääntynyt korona-aikana huimaa vauhtia. Litramyynnin kasvuun on vaikuttanut erityisesti mietojen viinien hanapakkausten suosio. Hanatuotteiden osuus puna- ja valkoviinien myynnistä on jo 40 prosenttia.

Alko on koronakriisin todellinen voittaja. Valtion viinamonopolin myynti oli tämän vuoden tammi-heinäkuussa yhteensä 52,5 miljoonaa litraa. Kasvua viime vuoden vastaavan aikaan on 6,3 miljoonaa litraa eli lähes 15 prosenttia.

Alkon tiedotteen mukaan myyntiä ovat kasvattaneet erityisesti roseeviinit (26 %), kuohuviinit (20 %) ja alkoholittomat tuotteet (18 %).

Kun Alkon mieluusti käyttämät kasvuprosentit muutetaan litroiksi eli todellisiksi myyntiluvuiksi, eniten myyntiä ovat tänä vuonna lisänneet valkoviinit (2,2 milj.), punaviinit (2,0 milj.), vodkat ja viinat (0,7 milj.) sekä muut väkevät juomat (0,5 milj.). Roseen myynti kasvoi 0,4 milj. ja kuhuviinien 0,2 milj. litraa.

Suurin kupla Alkon tiedottamisessa liittyy yhä alkoholittomiin juomiin. Niitä myytiin tämän vuoden tammi-heinäkuussa 330 000 litraa. Kasvua oli 14 000 litraa. Vesien, blandisten sekä alkoholittomien viinien ja oluiden osuus litramyynnin lisäyksestä on 0,2 prosenttia eli niiden todellinen myynnin kasvu pitää laskea promilleina eikä prosentteina.

Korona-Suomi on lisännyt hanaviinien ja väkevien ostamista Alkosta. Hanapakkausten osuus noussut jo 40 prosenttiin viinikaupasta.

Koronakriisi on tukevoittanut Alkon otettaan halpojen viinien kauppiaana. Tammi-heinäkuussa pitkäripaiset myivät mietoja viinejä yhteensä 33,7 miljoonaa litraa. Kasvua oli 4,9 miljoonaa litraa (22 %), josta 3 miljoonaa litraa oli bag in box -tuotteita.

Alkolla on valikoimissaan yhteensä 300 puna- ja valkoviinien hanaviiniartikkelia, kun pullotuotteita on yli 5000. Bag-in-boxissa myydään vain puna- ja valkoviinejä. Niiden myynti oli yhteensä 10,1 miljoonaa litraa eli 2,3 litraa per jokainen 18 vuotta täyttänyt suomalainen.

Facebook Comments