E

Emmiina Lehtonen on Vuoden nuori kokki – edessä MM-kisat Taiwanissa

Tamperelainen Emmiina Lehtonen on voittanut Oulussa järjestetyt Suomen nuorten kokkien mestaruuskilpailut. Lehtonen edustaa Suomea nuorten kokkien MM-kilpailuissa Taiwanissa syyskuussa.
Vuoden nuori kokki 2018 -kilpailun kaksoisvoitto meni Tampereelle. Voittaja Emmiina Lehtonen työskentelee Ravintola TAMK Catering Studiossa ja toiseksi sijoittunut Aarne Hietamäki tamperelaisessa Los Pollos -ravintolassa. Pronssille ylsi Oona Lyly Rovaniemen Choco Deli -ravintolasta.
Aiemmin Emmiina Lehtonen on työskennellyt Tampereella Näsinneulan ravintolassa ja ravintola C:ssä.
Kilpailuaterian alkuruoan pääraaka-aineena oli tuore pinaatti ja kuha. Kala tuli valmistaa kahta valmistusmenetelmää käyttäen. Pääruoka valmistettiin broilerin rintapalasta, joka oli myös taikinoitava. Jälkiruoan piti sisältää puolukoita.
”Kilpailun taso oli makujen suhteen erinomainen. Kuitenkin nuorilla ammattilaisilla on vielä kehitettävää annosten esillepanossa ja omaperäisyydessä. Nämä omaisuudet toki kehittyvät ammattikokemuksen karttuessa”, kertoo kilpailun johtaja Martti Lehtinen.
Nuorten kokkien kilpailuja on järjestetty vuodesta 1977. Kilpailun järjestäjänä toimii La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Finlande eli tuttavallisemmin Paistinkääntäjät.

Vuoden nuori kokki 2018 Emmiina Lehtonen fileoi kuhaa Oulun loppukilpailussa. Kuva: Reija Satokangas.

CategoriesYleinen

Facebook Comments