B

Bryggeri Helsingillä muutosten syksy: Helsingin oluttiimiin tiukka vahvistus – Berliinin ravintola sulkee ovensa

Panimoravintola Bryggeri Helsinki vahvistaa osaamistaan, kun monipuolinen olutammattilainen Mikko Salmi ottaa osavastuun oluiden kehittämisestä. Yrityksen toiminta keskittyy toistaiseksi Helsingin Sofiankadulle, sillä olutavintola Bryggeri Helsinki in Berlin sulkee ovensa ensi viikonvaihteessa.

Oluentekijä ja alan kouluttaja Mikko Salmi tuo mukanaan osaamisensa panimoravintolan oluiden valmistukseen ja tuotekehittelyyn. Päävastuun Bryggeri Helsingin oluenpanosta kantaa jatkossakin Roope Lehtoranta. Salmi on palkittu olutalan moniottelija, jonka osaamista arvostetaan laajasti Suomessa.

”Muodostamme kiinnostavan tiimin. Siinä on nuoruuden intoa ja ennakkoluulottomuutta yhdistettynä kokemuksen tuomaan näkemykseen ja vaistoon”, Salmi sanoo innokkaana..

Mikko Salmi on ollut oluentekijänä 10 panimossa Suomessa. Hän työskentelee myös olutkirjoittajana. Kuva: Heikki Kähkönen.

Bryggeri Helsinki tunnetaan oluen ja ruoan yhdistämisestä. Salmi on puhtaan ja teknisesti laadukkaan oluen puolestapuhuja. Bryggeri on kymmenes panimo, jossa hän on toiminut oluenpanijana.

”Teen edelleen keikkaa muissakin panimoissa. Se antaa perspektiiviä. Olen iloinen päästessäni vihdoin Bryggeriin, jossa yhdistyvät loistava sijainti, huippulaitteisto sekä arvostamani oluen ja ruoan liitto”, Salmi kertoo.

Bryggeri Helsinki on alusta asti yhdistänyt oman panimonsa oluita keittiön antimiin ja järjestänyt erityisiä olut- ja ruokaelämyksiä. Niitä toteutetaan jatkossakin keittiöpäällikkö Martin Lundqvistin johdolla. Salmi tuo osaamisellaan uutta näkökulmaa olut- ja ruokakonseptin kehittämiseen.

Mikko Salmi ottaa osavastuun Bryggerin oluenpanemisesta ja tuotesuunnittelusta. Kuva: Heikki Kähkönen.

Olutravintola Bryggeri Helsinki in Berlin sulkee ovensa Saksassa.

Suomalais-saksalaínen olutravintola Bryggeri Helsinki in Berlin lopettaa toimintansa 15. syyskuuta. Runsas vuosi sitten ovensa avannut ravintola joutui saksalaisten aktivistien ajojahdin kohteeksi. Boikottikampanja vaikutti ravintolan asiakasmääriin niin paljon, että edessä on sulkeminen.

Bryggeri Helsinki in Berlin sijaitsee Prenzlauer Bergin kaupunginosassa. Ravintolatoiminnasta on vastannut Saksaan perustettu yritys, josta suomalainen Rakuuna Olut omistaa puolet. Kääriäinen sekä kaksi muuta suomalaista liikemiestä ovat yrityksessä vähemmistöosakkaina.

Pekka Kääriäinen kertoo joutuneensa Saksassa ajojahdin kohteeksi. Kuva: Heikki Kähkönen.

Ravintoloitsija Pekka Kääriäistä syytettiin sosiaalisessa mediassa ja saksalaislehdissä SS-yhteyksistä ja natsimielisyydestä, koska hän toimii toisessa maailmansodassa Saksan armeijassa palvelleiden vapaaehtoisten suomalaisten sotilaiden perinteitä vaalivassa Veljesapu-Perinneyhdistyksessä.

”Ravintola joutui alkuvuodesta perusteettoman someraivon kohteeksi. Sen seurauksena myynti kääntyi keväällä laskuun, jota emme saaneet käännettyä kesän aikana uuteen nousuun. Edessä on ovien sulkeminen. Yhtiö katsoo jatkossa ravintolalle uusia vaihtoehtoja”, Kääriäinen kertoo Bryggerin tiedotteessa.

Berliinin olutravintolan yhteydessä on toiminut myös Kääriäisen perheen omistama suomalaisten pienpanimotuotteiden ja käsityötisleiden maahantuontiyritys Finnische Getränkehandel & Import. Ravintolan sulkeminen ei vaikuta Saksan tuontiyrityksen toimintaan, joka jatkuu muissa tiloissa.

”Suomalaisten oluiden ja pientisleiden vienti Saksaan on ilahduttavasti kasvanut tänä vuonna. Olemme innokkaasti jatkossakin viemässä puhtaista raaka-aineista valmistettuja Suomi-tuotteita Saksaan ja muualle Keski-Eurooppaan”, Kääriäinen sanoo.

Bryggeri Helsinki sulkee sunnuntaina ovensa. Ravintola on keskellä Prenzlauer Bergin asuinalueltta entisen Itä-Berliinin puolella. Kuva: Heikki Kähkönen.

 

Facebook Comments