B

Bassi tuo merenantimet Turun Aurajoen varteen – Tähtenä näyttävä äyriäisvati

Elokuun lopussa avatun Bassin tähtiannos on sosiaaliseen syömiseen kannustava äyriäisvati. Sen voi huuhtoa alas Turussa aikojen saatossa vaikuttaneiden arkkitehtien inspiroimilla cocktaileilla. Ullakolla odottaa yllätys.

Turkulainen Manu Events avasi kala- ja äyriäisruokiin painottuvan ravintolan historialliseen Aurakadun ja Läntisen Rantakadun kulmassa sijaitsevaan Bassin taloon. Paikka oli aiemmin yleisöltä suljettu.

Lounas- ja illallisravintolana toimiva Bassi keskittyy mereneläviin, mutta myös kasvis- ja lihansyöjät on huomioitu. Listalla on kolme valmiiksi koottua menuta: kolmen ruokalajin kala-, vege- ja lihamenut, joita voi täydentää menuiden kylkeen kootuilla viinipaketeilla.

Listan ehdoton tähti on monipuolinen ja näyttävä äyriäisvati, joka sopii mainiosti sosiaaliseen syömiseen.

Bassin keittiöstä vastaa helsinkiläisistä Demosta, Groteskista, Murusta ja Farangista tuttu keittiömestari Marko Jaakkola. Viimeiset viisi vuotta ennen Bassin pestiä ovat hänellä kuluneet Turun Tintåssa. Jaakkolan vierellä ahkeroi keittiömestari Jukka Arvela.

Ravintola Bassi palvelee asiakkaitaan täysin remontoidun talon toisessa ja kolmannessa kerroksessa.

Merellinen menu nojaa klassisiin annoksiin. Paikoitellen listalta voi löytää vienon aasialaisen vivahteen. Äyriäsvadin lisäksi tarjolla on niin toast skagenia kuin bouillabaisseakin. Mainittakoon myös kokonaisena paistettu kallioantura kera piparjuuriperunoiden ja antiboise-kastikkeen.

Jaakkola painottaa Bassin rentoutta ja asiakaspalvelua. Ravintolaan ovat kaikki tervetulleita, niin kokeneet kuin vähemmän kokeneet merenelävien käsittelijät. Ei haittaa, vaikka ei oikein osaisi tai mokailee. Henkilökunta opastaa ja auttaa tarvittaessa.

Erikoisuutena on turkulaisessa rakennustaiteessa vaikuttaneiden arkkitehtien inspiroima signature-cocktaillista.

Cocktailien takaa löytyy Bassin pääbaarimestarina toimiva pitkän linjan baariammattilainen ja positiivisimmaksi turkulaiseksi 2017 valittu Tanja Raunio.

Nimikkococktail, kuten koko ravintolakin, on nimetty osuvasti rakennuksen 1800-luvun alkupuolella suunnitelleen arkkitehti Charles ”Carlo” Bassin mukaan. Mansikasta ja karpalosta makunsa saava akvaviittijuoma tarjoillaan persoonallisesti pillillä pienestä lasipullosta.

Bassin omat cocktailit ovat saaneet innoituksen Turussa vaikuttaneista arkkitehdeista. Nimikkococktail tarjoillaan hauskasti pienestä lasipullosta.

Ravintolan ruokailulle pyhitettyä klassisen juhlavaa tilaa pehmentävät bistromaiset kalusteet. Aulassa on myös erillinen baari, joka palvelee janoisia asiakkaita. Bassissa sopii hyvin pistäytyä vaikka vain ”yksillä”.

Kolmannen kerroksen ullakkotiloissa odottaa yllätys. Raffi, tummanpuhuva tila on vastakohta alemman kerroksen valoisille ja huolitelluille ravintolasaleille. Perjantai- ja lauantai-iltaisin ullakkokerroksen lavan ottaa haltuun dj.

Yläkerrassa tunnelma muuttuu rouheaksi. Viikonloppuisin yökerhona palveleva Club Bassi tanssittaa aina aamuyön pikkutunneille saakka.

Yökerhona toimiva Club Bassi palvelee viihteellä olijoita aina aamuyön pikkutunneille saakka. Kaikkiaan 200 asiakaspaikkaa käsittävä Bassi tuo varmasti toivotun merellisen tuulahduksen turkulaiseen ravintola- ja viihdekulttuuriin. Ravintolan kekseliäät vege- ja lihamenutkaan eivät jätä kylmäksi. Ullakon viikonloppuviihteestä puhumattakaan.

Teksti ja pääkuva: Johanna Grönlund, Ravintolatarinat.fi, ravintolakuvat: Bassi.

Millaisen asiakaskokemuksen ravintola Bassi tarjosi? Lue lisää: Ravintolatarinat.fi.

CategoriesCocktailit

Facebook Comments