V

Viro on Helsingin Matkamessujen pääkumppani vuonna 2020

Viro haluaa kääntää suomalaisten laskeneet matkailuvirrat takaisin nousuun. Viron valtion matkailutoimisto Visit Estonia on vahvistanut Suomen-markkinointiaan. Viro on Helsingin Matkamessujen pääkumppani ja esittäytyy laajasti Pohjoismaiden suurimmassa matkailutapahtumassa ensi vuoden tammikuussa.

Viro on keskeisesti näkyvillä sekä Helsingin messujen lavaohjelmassa että osastoilla. Viron matkailun edistämiskeskuksen johtaja Margus Sameli sanoo, että Viron valikoituminen partnerimaaksi on loogista, koska ympäristötietoisuus ja vastuullinen matkailu kasvattavat suosiotaan. Viro on Suomen lähinaapuri.

”Vaikka kaukomatkalle lähtö onkin nykyisin helpompaa ja edullisempaa kuin koskaan ennen, ovat lähimatkailua suosivat matkailijat yksi matkailusektorin merkittävistä kuluttajaryhmistä”, Sameli tähdentää.

Heinäkuun lopussa järjestettävä Viljandi Pärimusmuusika Festival on yksi vuoden päätahtumista Etelä-Virossa. Kuva: Heikki Kähkönen.

Viro on monille Matkamessujen kävijöille tuttu maa, ja mielletty usein pikaiseksi shoppailu- ja viihtymiskohteeksi.

”Laajan messunäkyvyyden myötä uskomme, että messukävijät näkevät Viron uusin silmin entistä monipuolisempana matkailukohteena. Olemme iloisia voidessamme tarjota virolaisille näytteilleasettajille tilaisuuden kohdata messuilla potentiaalisia matkailijoita”, sanoo Matkamessujen myyntiryhmäpäällikkö Anna Suominen.

Samelin mukaan toistuvasti Virossa käyvien turistien  ja vieraiden joukko on etelänaapurille tärkeä. Heidän säilyttämisensä uskollisina onnistuu parhaiten, kun virolainen nähtävyys- ja tapahtumavalikoima mielletään kuin lähes kotimaassa tarjolla olevaksi.

”Ja näinhän se onkin ainakin Suomen pääkaupungin seudulla asuvien kannalta. Heille eteläisinkin Viro sijaitsee rauta- ja maanteitä pitkin Tallinnasta kulkien lähempänä kuin esimerkiksi Kuopio, Joensuu tai Vaasa”, Sameli perustelee.

Haapsalu on monille tuttu kaupunki Länsi-Virossa. Kuva: Olev Mihkelmaa / Visit Estonia.

Vastuulliset elämykset ja perhematkailu ovat tulevan talven Matkamessujen yleisteemoja, jotka ovat läheisiä myös näytteilleasettajiksi saapuville kymmenille virolaisille matkailuorganisaatioille ja -yrityksille.

Partnerimaana Viro toivookin sytyttävänsä suomalaisissa inspiraation vierailla yhdessä aiemmin käymättömissä virolaiskaupungeissa, museoissa, ravintoloissa, tapahtumissa tai houkuttelemaan mukaansa yhden uuden ystävän tai tuttavan, joka ei ole aiemmin Virossa käynyt.

Matkamessut järjestetään 16.–19. tammikuta 2020 Messukeskuksessa Helsingissä. Kansainvälinen ostotapahtuma Matka Workshop Day avaa Matkamessut 15. tammikuta. Helsingin Caravan-messut ovat 17.-19. tammikuuta.

CategoriesMatkalla Tallinna

Facebook Comments