H

Helsingin Suuret Oluet – Pienet Panimot palaa juurilleen – Rautatientorilla heinäkuussa kahden viikon olutfestivaali

Suuret oluet – pienet panimot palaa alkuperäiselle paikalleen Helsingin Rautatientorille viime vuosia pienempänä olutfestivaalina. Koronapandemian vuoksi tapahtuma-alueen osallistujamäärää rajoitetaan enintään 1000 ihmiseen. Mini-SOPP pitenee samalla kahdelle viikolle 10 päivän mittaiseksi.

Koronavirusta koskevat rajoitukset ovat peruneet Suomen suvesta lukuisia oluttapahtumia. Peruuntuminen on uhannut myös Suurin suurinta pienpanimo-oluiden festivaalia. Helsingin Suuret Oluet – pienet panimot SOPP toteutuu kuitenkin rajoitustoimien vuoksi heinäkuun lopulla aiempaa pienempänä.

Rautatientorille aidataan festivaalialue, johon otetaan enintään 1000 ihmistä kerralla. Varsinaiset tapahtumapäivät ovat tiistaista lauantaihin 21.–25.7. ja 28.7.–1.8.

”Helsingin mini-SOPP:ssa on 10 panimoa kerrallaan esittelemässä ja myymässä tuotteitaan. Sunnuntai ja maanantai ovat huoltopäiviä, jolloin mukana olevat pienpanimot vaihtuvat uusiin”, SOPP:n järjestäjä Pekka Kääriäinen Lammin Sahdista kertoo.

SOPP avataan virallisesti ensimmäisen sahtitynnyrin tapituksella. Kesällä 2017 Rautatientorilla tynnyriin hanan löivät saksalainen oluttuomari Markus Raupach (vas.) ja Pekka Kääriäinen. Kuva: Heikki Kähkönen.

SOPP:issa mukana olevat panimot ovat vielä varmistumatta. Tapahtumaohjelma julkaistaan heinäkuun alussa. Pienpanimoiden juomien ohella festivaalilla on saatavana erilaista suuhunpantavaa. Alueella on myös pienpanimotuotteiden myymälä.

”Pöytiä voi jo varata ennakkoon Tiketin kautta. Olemme toiveikkaita, että pystyisimme tarjoamaan suomalaisille oluenystäville edes yhden oluttapahtuman helteisenä koronakesänä. Mikäli viranomaiset muuttavat määräyksiään, tapahtuma elää luonnollisesti niiden mukaisesti”, Kääriäinen sanoo.

Suuret oluet – pienet panimot järjestettiin ensimmäisen kerran Lahdessa 2003. Seuraavana kesänä Helsinki tuli ohjelmaan mukaan. Viime kesänä tapahtuma siirtyi Rautatietorilta Kaisaniemen puistoon.

”Palaamme heinäkuussa Rautatientorilla tavallaan juurillemme. Ensimmäisenä Helsingin-kesänä alueelle sopi kerrallaan alle tuhat ihmistä ja panimoitakin oli tuntuvasti vähemmän kuin mitä viime vuosina olemme saaneet tottua”, Kääriäinen vertaa.

SOPP on järjestetty Helsingissä vuodesta 2004. Kuva: Heikki Kähkönen.

Facebook Comments