E

Eric Rädyn vetämä Arbor nappasi kaksi Michelin-tähteä Hongkongin oppaassa

Eilen julkistettiin Hongkongin ja Macaon Michelin-opas 2020. Kaikkiaan tähtiä nappasi 90 ravintolaa. Eric Räty nousi Arbor-tiimeineen yhdestä tähdestä kahteen tähteen.

Hongkongin ja Macaon Michelin-opas julkistettiin nyt 12 kerran Unelmien kaupungiksi kutsutussa Macaossa. Uusia yhden tähden ravintoloita listalle tuli 10, uusia kahden tähden ravintoloita on nyt kolme, ja kolmen tähden uusia ravintoloita on kaksin kappalein. Hongkongissa on kaikkiaan 70 tähtiravintolaa ja Macaossa 20.

Kaksi Michelin-tähteä saanut, Eric Rädyn johtama Arbor kuuluu kansainväliseen Gourmet Dining Group -ketjuun. Arbor perustaa ruokafilosofiansa luonnonrauhaan kontrastina miljoonakaupungin kuhinalle. Arbor avasi ovensa vuoden 2017 huhtikuussa.

Gourmet Dining Groupilla on Hongkongissa myös yhdellä tähdellä kruunattu ravintola Epure, joka keskittyy päivitettyyn ranskalaiseen keittiöön. Arbor yhdistää Eric Rädyn ohjauksessa suomalais-aasialaista luontosuhdetta, metsää ja sesonkeja, sekä ranskalaisen keittiön tekniikoita ja japanilaisia raaka-aineita.

Näkymä Arbor-ravintolan saliin sekä Hongkongin iltaan. Kuva Arbor.

Eric Räty on yksi päämäärätietoisimmin maailmalle pyrkineistä suomalaiskokeista. Räty aloitti kokkiopiskelijana helsinkiläisen Chez Dominiquen tiskissä sekä harjoittelijana. Pian hän siirtyi Saksan Wolfsburgiin kolmen Michelin-tähden ravintola Aquaan, josta tie toi takaisin Chez Dominiqueen.

Kun Chez Dominique sulki ovensa, Räty ja nykyään Tokiossa ravintola INUA:ssa työskentelevä Toni Toivanen pitivät tilassa pop up -ravintola Sandlådania pari kuukautta. Vuodesta 2014 lähtien Räty on ollut Hongkongissa, jossa hän aloitti The Upper House -luksushotellin Cafe Gray Luxe -ravintolassa.

Sekä Rädyllä että Toivasella on nyt kaksi Michelin-tähteä.

Eric Räty – miehemme Hongkongissa. Kuva Arbor.

Michelin-opas kuvailee suomalaisen Rädyn ranskalaista Arboria seuraavasti:
”Arborin rauhoittavat, välimerelliset värit tekevät ravintolasta keitaan keski-kaupungin vilskeessä. Kokenut kokki on kotoisin Suomesta; hän käyttää ruoanvalmistuksessaan enimmäkseen ranskalaisia ​​tekniikoita ja hankkii laadukkaita raaka-aineita pääosin Japanista. Hänen hienostuneissa ruoissaan on tyypillisiä pohjoismaisia piirteitä ja annoksissa on voimakkaita, luonnollisia makuja. Palvelutyyli on melko muodollista, ja ravintolassa on vaikuttava viinilista.”

Kahden tähden ravintolat:
Alain Ducasse At Morpheus
Amber
Arbor (aiemmin 1*)
Bo Innovation (aiemmin 3*)
Écriture
Feng Wei Ju
Golden Flower
Kashiwaya
Mizumi (Wynn Macau)
Pierre
Sichuan Moon *
Sun Tung Lok
Sushi Saito
Ta Vie
Tenku Ryugin
The Tasting Room
Tin Lung Heen
Ying Jee Club
Wing Lei (aiemmin 1*)

Kolmen tähden ravintolat:
Caprice
Jade Dragon
Forum (aiemmin 2*)
L’Atelier de Joël Robuchon
Lung King Heen
8 1/2 Otto e Mezzo Bombana (HK)
Robuchon au Dôme
Sushi Shikon
Tang Court
The Eight

Teksti Eeropekka Rislakki
Kuvat Arbor ja Eric Räty Facebook

Arbor
25/F, H Queen’s, 80 Queen’s Road Central, Hong Kong
Verkossa

CategoriesMatkalla

Facebook Comments