R

Ravintolajätti NoHo Partners hakee yli 30 miljoonan euron rahoitusta selvitäkseen akuutista kassakriisistä

Pörssiyhtiö NoHo Partners sulkee käytännössä kaikki ravintolansa viikonloppuun mennessä. Yhtiö on aloittanut neuvottelut poikkeustilan ajalle nykyisten rahoittajien kanssa yli 30 miljoonan euron rahoituspaketista. Neuvotteluita käydään NoHon kaikilla markkina-alueilla Suomessa, Tanskassa ja Norjassa.

NoHo Partners kertoo torstaiaamun pörssitiedotteesaan, että koronaviruksen aiheuttaman pandemian vaikutus markkinaan ja ravintola-alaan on ollut vakava. Äkillinen markkinamuutos on vaikuttanut merkittävästi yrityksen liiketoimintaan. Suomen valtiovallan määräykset, jotka koskevat ravintoloiden sulkemista, tulevat käytännössä pudottamaan NoHon ravintoloiden liikevaihdon lähes nollatasolle kesäkuun loppuun saakka.

NoHon toimitusjohtaja Aku Vikström myöntää, että yhtiö tarvitsee pikaisesti ulkopuolista käyttöpääomarahoitusta. Tarvittava rahoitus on yli 30 miljoonaa euroa.

”Olemme onnistuneet hyvin kulujoustoissa. Rahoitusneuvotteluiden lisäksi neuvottelut vuokraisäntien kanssa etenevät nyt positiivisessa hengessä. Tilannearvion tekeminen on ollut haastavaa nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä, mutta nyt Suomen hallituksen määräys ravintoloiden sulkemisesta selkeyttää tilannetta”, Vikström sanoo.

Tämän hetken näkymien mukaan rahoitusneuvottelut etenevät ensi viikon aikana. Koronaviruksen aiheuttama isku koko toimialalle ja yli 200 ravintolaa Suomessa operoivalle ravintolayhtiölle on ollut kova.

”Haluan kiittää henkilökuntaamme yhteistyökyvystä tässä poikkeustilassa, jossa olemme joutuneet viemään sopeuttamistoimet läpi äärimmäisen nopeasti. Samalla haluan kiittää tavarantoimittajiamme ja alihankkijoitamme joustavuudesta”, Vikström sanoo.

Facebook Comments