D

Desmond Huhu: Kalaravintolat uusii konseptinsa ja pienpanimorintamalla jatkuvaa liikettä

Desmond on kiertänyt korva tarkkana ja baarihuulet kosteina olutkuvioissa. Vuoden olutravintolaksikin valittu Black Door palaa evakosta Helsingin Kaisaniemenkadulta takaisin Isolle-Roballe, jossa kiinteistön remontti on loppusuoralla. Black Doorin paluun avajaisia päästään viettämään vuodenvaihteessa.
Helsingin Kalaravintoloista tunnettu Delifox-ketju muuttui aiemmin tänä vuonna osaksi Momentin Restaurants -organisaatiota, mutta itse ravintolat jatkavat entisillä nimillään. Muuta uutta on kuitenkin luvassa, kun Kalaravintolat uusii konseptiaan lähitulevaisuudessa. Remontit alkavat ensi vuoden alkupuolella Lauttasaaren Kauniista Kampelasta ja jatkuvat sitten ravintola kerrallaan. Kampelan ehostus sattuu sopivaan saumaan, kun baarin nurkalle pääsee vihdoin metrolla. Asemalta on matkaa puolisen kilometriä.
Helsingin Kallion kaljanheittomestaa Pääkonttoria remontoidaan parhaillaan panimoravintolaksi. Hesarin ja Kustaankadun kulmaan tulee panimoravintola Panema. Taustalla häärää Tuusulassa majaansa pitävän Cool Head -panimon porukkaa, josta ei kansainvälisyyttä ainakaan puutu. Paneman remonttia voi seurata blogissa ja Facebookissa.
Pienpanimoväelle hyvin tuttu Kuninkaankartanon Panimo lähtee Tammelasta. Anne ja Mikko Silmälä siirtävät panimonsa entisen Mustialan maatalousoppilaitoksen Isosta Piipusta 2-tien läheisyyteen Humppilaan. Panimo tulee rakennukseen, jota paikalliset kutsuvat Kukkataloksi. Samalla tuotanto on tarkoitus kasvattaa kolminkertaiseksi eli yli 100 000 litraan. Uutta tulemista odotetaan keväällä. Pienpanimolegenda Lassi Puupponen on kouluttanut Mustialassa yli 500 käsityöpanijaa, joista monet vaikuttavat alalla valmistaen oluita janoiselle kansalle.
Kotkan legendaariselle Höyrypanimolle syntyvä Kotka Steam Brewery on laittanut tilauksensa panimolaitteistosta sisään. Jos kaikki etenee suunnitelmien mukaan kamat ovat tulossa maaliskuussa, ja Kotkassa päästäneen panemaan juhannukseen mennessä. Höyrypanimolla loppui oluenteko 50 vuotta sitten. Uuden panimon takana ovat Kymenlaakson muusikko- ja kokkipiireissä vaikuttava Kari-Jukka ”Kärsä” Koivistoinen ja olutharrastaja Matias Puranen.
Viiden Tähden toimituksen nurkasta kuuluu huhu, että loppuvuodeksi on luvassa uusi Suomen olutvaikuttajien TOP50-lista. Rankinglista on ollut lyhyellä tauolla, sillä tämän vuoden aikana vaikuttajapiireissä on tapahtunut melkoista vaihtuvuutta. Panimoliitto, Pienpanimoliitto ja Olutliitto ovat saaneet uudet keulakuvat. Kuka on nousussa ja kuka laskussa, se nähdään lähiviikkoina.

CategoriesYleinen

Facebook Comments