S

Suomen kokkimaajoukkue ylsi lähes nappisuoritukseen MM-kisojen ensimmäisessä tehtävässä

Suomen maajoukkueen ensimmäinen tehtävä arvioitiin kultatasolle kokkiolympialaisissa Stuttgartissa sunnuntaina. Joukkue jatkaa kisaurkkaansa tiistaina. Tavoitteena on tuoda Suomeen kultamitali IKA Culinary Olympics -nimellä kulkevasta kilpailusta.

Suomen kokkimaajoukkue eli Culinary Team of Finland valmisti sunnuntaina kuuden ruokalajin Chef’s Table -menun 12 hengelle. Joukkueen suoritus arvioitiin väliaikapisteissä kultatason arvoiseksi.

”Suoritus oli eheä ja hyvä. Kaikki meni suunnitelmien mukaan. Alkuun oli pieniä aikatauluhaasteita, jotka johtuivat kilpailukeittiön järjestelyistä. Joukkue tiiviisti suoritustaan pysyen aikataulussa serviisin loppuun asti”, joukkueenjohtaja Kristian Vuojärvi totesi päivän päätteeksi.

Mikko Pakola tarjoilee jälkiruokaa tuomareille.

Myös maajoukkueen toiminnanjohtaja Tapio Laine oli suoritukseen tyytyväinen.

”Kaikki tiesivät tarkalleen mitä tehdä. Askelmerkit olivat selkeät. Huippusuoritus”, Laine sanoi.

Joukkueen kapteeni Samuel Mikander kertoi, että yhdeksän tunnin kisaurakka oli raskas, mutta menun valmistus ja tarjoilu menivät suunnitelmien mukaan.

”Tahti oli tiivis ja teimme sen ilman taukoja, käytännössä syömättä ja juomatta. Kaikilla oli hyvä fiilis koko kisaurakan ajan”, kippari summasi.

Katja Tuomainen, Joona Lehto ja Simo-Pietarinen tekivät tarkkaa ja huolellista työtä.

Kilpailun kärki on tiivis. Suomen ohella Islanti, Italia, Norja, Ruotsi, Saksa ja Sveitsi pääsivät kultatasoon ensimmäisen päivän suorituksissaan. Mukana kilpailussa on 32 maajoukkuetta.

Suomen kokkimaajoukkueella on vielä edessään tiistaina Hot Kitchen -kilpailusarja. Molempien sarjojen yhteispisteet vaikuttavat kokonaiskilpailun sijoitukseen. Kilpailun lopulliset tulokset julkistetaan keskiviikkona.

Mikko Pakola ja Samuel Mikander valmistavat show plate -annoksia.

Kuvat: Eva Tordera Nuño

CategoriesKilpailut

Facebook Comments