M

Markkinaoikeus kielsi Keskon ja Heinon Tukun yrityskaupan

Markkinaoikeus antoi maanantaina päätöksen Keskon ja Heinon Tukun yrityskaupasta. Päätöksessään se asettui kielteiselle kannalle ja estää kaupan toteutumisen. Kesko harkitsee valittamista päätöksestä.

”Olisimme luonnollisesti toivoneet ratkaisun olevan toinen. Perehdymme nyt markkinaoikeuden päätökseen sekä sen perusteluihin ja päätämme jatkammeko prosessia osaltamme. Markkinaoikeuden päätös ei ole vielä lainvoimainen”, Keskon päivittäistavarakaupan johtaja Ari Akseli toteaa päätöksestä

Kesko kertoi toukokuussa 2019 ostavansa Heinon Tukku Oy:n perheyhtiö Tukkuheino Oy:ltä ja henkilöomistajilta. Foodservice-liiketoiminnan kehittäminen on keskeisessä roolissa Keskon päivittäistavaratoimialan strategiassa.

Kuva: Heinon Tukku.

Kauppaan oli tarkoitus sisältyä Heinon Tukku ja Kalavapriikki sekä Tukkuheinon Espoon, Helsingin, Vantaan ja Kuopion toimitus- ja noutotukkukiinteistöt. Kauppaan eivät kuuluneet Uniq Drinks Finland ja Anton & Anton.

Kilpailuvirasto totesi jo kesäkuussa, että kauppa toteutuessaan saattaa vääristää kilpailua päivittäistavaroiden tukkumyynnissä ravintoloille, hotelleille ja catering-yrityksille.

Lue myös: Kesko ostaa Heinon Tukun – tukkukauppa keskittyy yhä harvempiin käsiin (Viisi Tähteä 7.5.2019)

CategoriesKansi Ruoka

Facebook Comments