B

Bocuse d’Or 2019 Tanskan Kenneth Toft-Hansenille – Ismo Sipeläinen upeasti neljäs

Kokkien epävirallinen MM-kisa, Bocuse d’Or 2019, oli todellista Pohjoismaiden juhlaa. Voiton vei Tanskan Kenneth Toft-Hansen, hopeaa otti Ruotsi ja pronssi meni Norjalle. Ismo Sipeläinen sai parhaan vadin palkinnon ja sijoittui upeasti neljänneksi, joka sama kuin Suomen tähän mennessä paras sijoitus v. 2015 

Bocuse d’Or 2019 huipentui palkintojenjakoon Ranskan Lyonissa tiistai-iltana. Mestaruuden vieneen Tanskan suuri tähti oli Kennet Toft-Hansen.  Hänen asistenttinaan oli Christian Wellendorf, joka palkittiin myös koko kisan parhaan assistentin palkinnolla. Joukkueen valmentajana toimi Rasmus Kofoed.

Kenneth Toft-Hansenin (2. vas.) kultamitalijoukkue. Kuva: Claes Bech Poulsen

Ruotsin Sebastian Gibrand ja Gustav Leonhardt ottivat hopeaa. Pronssille sijoittui Norjan kaksikko Christian André Pettersen ja Håvard André Josdal. Parhaan lautasannoksen palkinon sai Ranska.

Tanska on vienyt voiton kerran aikaisemmin eli vuonna 2011 ja sijoittunut hopealle peräti kolme kertaa. Finaalin kolmen kärki oli sama kuin kuin viime kesäkuun Euroopan karsintojen mitalikolmikko. Semifinaalin vei silloin Norja, toisena oli Ruotsi ja Tanska pronssilla.

Ismo Sipeläisen Suomen joukkue teki tasaisen varmaa ja tarkan näyttävää työtä.

Ismo Sipeläisen ja Johan Kurkelan tiimi palkittiin parhaan vadin palkinnolla. Suomi sijoittui lopputuloksissa kolmen kovan Skandinavian joukkueen jälkeen upeasti neljänneksi.

Ismo Sipeläisen joukkueen vati palkittiin kisan parhaana. Kuvakaappaus Bocuse d’Orin live-lähetyksestä.

Legendaarisen ranskalaisen keittiömestarin Paul Bocusen nimeä kantava Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu. Kisan finaalissa 24 maasta karsintojen kautta valitut kilpailijat valmistivat 14 lautasannosta sekä 14 annoksen vadilla tarjoiltavan ruoan. Suomi oli mukana jo 14. kertaa.

Suomea joukkueen valmentaja oli Tommi Tuominen ja tuomarina Matti Jämsén. Suomen edustajana 2017 oli Eero Vottonen ja asssitenttina Miikka Manninen, ja he sjoittuivat kuudenneksi. Jämsén edusti Suomea yhdessä assistentti Antti Lukkarin kanssa 2105 sijoittuen silloin myös neljänneksi.

Bocuse d’Or 2019 lopputulokset
1. Tanska
2. Ruotsi
3. Norja
4. Suomi
5. Sveitsi
6. Ranska
7. Japani
8. Belgia
9. Yhdysvallat
10. Iso-Britannia
11. Islanti
12. Unkari

Pääkuva: Andreas Stenmann, Bocuse d’Or Denmark.

CategoriesKilpailut

Facebook Comments