S

Suomen Paras Olut 2021-kilpailuun ilmoittautui ennätysmäärä oluita ja panimoita

Kuluvan heinäkuun lopussa tuomaroitavaan Suomen Paras Olut 2021 -kilpailuun on ilmoittautunut peräti 441 olutta 60 panimolta. Suosituimmat kilpailusarjat ovat India Pale Ale, American Pale Ale, hapanoluet, maustetut oluet sekä lagerit ja pilsit. Suomen Paras Olut julkistetaan syyskuussa.

Suomen Paras Olut 2021 -kilpailuun ilmoittautuneet oluet arvioidaan Perho Liiketalousopistossa Helsingissä 28.–29. heinäkuuta. Tuomaristossa on mukana kotimaisia olutharrastajia ja alan ammattilaisia sekä kansainvälisiä oluttuomareita.

Kilpailun finaali on Suuret Oluet – Pienet Panimot -tapahtumassa perjantaina 30.7. Tuolloin julkistetaan myös kilpailun semifinalistit, eli jokaisen sarjan kolme parasta. Suomen Paras Olut julkistetaan syyskuussa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

”Olemme otettuja, että oluita ja panimoita ilmoittautui ennätysmäärä. Erityisesti olemme innostuneita siitä, että uudet kilpasarjamme alkoholittomat ja gluteenittomat oluet on otettu hyvin vastaan”, kilpailun johtaja Anikó Lehtinen sanoo.

Suomen Paras Olut 2021 on ainoa pelkästään suomalaisia oluita tuomaroiva kisa. Siihen voivat osallistua kotimaisten panimoiden Suomessa valmistetut oluet, jotka ovat säännöllisessä myynnissä. Kisa tarjoaa panimoille mahdollisuuden esitellä tuotteitaan suurelle yleisölle.

”Oluiden ja panimoiden määrä on suuri kansainvälisiinkin kisoihin suhteutettuna. Huima lukumäärä asettaa kovan haasteen kisaorganisaatiolle, mutta kokenut porukka saa kyllä homman rullaamaan jälkeen kerran hienosti”, kilpailun päätuomari Jussi Rokka uskoo.

Kilpailun päätuomari Jussi Rokka (oik.) sanoo, että oluiden tuomarointi tulee olemaan suuri urakka. Kuva: Heikki Kähkönen.

Kilpailu auttaa myös kuluttajia valitsemaan ja maistamaan erilaisia oluita, parantaa suomalaisen oluen asemaa ja arvostusta. S-ryhmä ottaa myyntiin sarjojen voittajaoluet mahdollisuuksien mukaan oman myymäläverkostoonsa ympäri maan.

Suomen Paras Olut -kilpailu on yksi seitsemästä Euroopan Oluenkuluttajien liiton – European Beer Consumer Unionin (EBCU) hyväksymistä kilpailuista. EBCU on määritellyt joukon kriteerejä, joita noudattamalla kilpailut voivat saada liiton hyväksynnän. Olutliitto on EBCU:n suomalainen jäsenjärjestö.

CategoriesKansi Kilpailut Olut

Facebook Comments