R

Ravintoloiden aukioloajat kiristyvät lauantaina useissa maakunnissa

Koronaepidemian leviämisvaiheessa olevien Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Pohjois-Pohjanmaan maakuntien ravintolat ja kahvilat noudattavat lauantaista alkaen samoja rajoituksia, jotka ovat jo voimassa Uudellamaalla. Sääntely tiukkenee myös kiihtymisvaiheeseen siirtyvillä alueilla. Asetus on voimassa 15.12. saakka.

Valtioneuvosto päätti torstaina, että ravintolat ja kahvilat saavat olla auki 5.12. alkaen kello 23:een saakka Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa ja Pohjois-Pohjanmaalla, ja ne saavat avata ovensa sulkemisen jälkeen aikaisintaan klo 05.

Anniskelu päättyy klo 22. Ravintoloissa, joissa anniskelu on valtioneuvoston määrittelyn perusteella päätoimiala, käytössä on puolet asiakaspaikoista. Ruokaravintoloissa asiakaspaikoista voidaan käyttää 75 prosenttia.

Kiihtymisvaiheessa olevien Varsinais-Suomen, Pirkanmaan, Pohjanmaan, Satakunnan, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakuntien kaikissa ravintoloissa anniskelu on sallittu kello 7–22.

Ravintolat, joissa alkoholin anniskelu on päätoimiala, saavat olla auki kello 00–23 ja käytössä on puolet asiakaspaikoista. Muut ravintolat saavat olla auki kello 01–24 ja käytössä saa olla 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Pohjois-Savon, Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan, Lapin ja Ahvenanmaan maakunnissa ei edelleenkään rajoiteta asiakaspaikkoja.

Kaikki saavat anniskella alkoholijuomia kello 7–24. Ravintolat, joissa alkoholin anniskelu on päätoimiala, saavat olla auki klo 02–01. Muiden ravintoloiden aukioloaikoja ei rajoiteta.

Tartuntatautilain 58 §:ä koskeva asetus on voimassa 15.12. saakka. Aukioloaikojen rajoitukset eivät koske huoltoasemien yhteydessä toimivia kahviloita.

Pääkuva: Andres Teiss.

Facebook Comments