J

Johan Kurkela Helsingistä on Vuoden Kokki ja Kirsi Seppänen Tampereelta Vuoden Tarjoilija 2023

Kokemus oli valttia Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2023 -kilpailuissa. Vuoden Kokki -kisan vei nimiinsä Grönissä työskentelevä Johan Kurkela Helsingistä. Vuoden Tarjoilija on Kirsi Seppänen, joka työskentelee Ravinteli Berthassa Tampereella. Molemmat ovat keränneet voittoja ja kärkisijoja useista alan kilpailuista. Ravintoloiden salipuolen ja keittiön ammattilaisten SM-kilpailut käytiin Viini & Ruoka -messuilla Helsingin Messukeskuksessa.

Vuoden Kokki -kilpailun voittaja Johan Kurkela saa palkinnoksi Suomen Messusäätiön lahjoittaman 10 000 euron apurahan. Kurkela oli myös tämän vuoden Suomen Bocuse d’Or -edustaja.

”Tosi yllättynyt ja kiitollinen fiilis. En osannut veikata yhtään voittajakolmikkoa. Tämä on iso meriitti. Pääsen osaksi kovaa joukkoa, sillä finaalin tuomaripöytä on ollut täynnä omia idoleita, joista iso osa on Vuoden Kokkeja”, Kurkela kertoi ensitunnelmistaan voiton jälkeen.

Toiseksi sijoittui Simon Selin Restaurant Hejmistä / Restaurant Fröjstä Vaasasta ja kolmanneksi tuli Simo Harrivaara Harrydangerista Helsingistä.

Vuoden Tarjoilija on Kirsi Seppänen Tampereelta

Vuoden Tarjoilija -kilpailun voittaja Kirsi Seppänen palkitaan MaRa ry:n Henrik Bitten stipendisäätiön 10 000 euron apurahalla. Seppänen on myös Suomen Paras Sommelier -kisan voittaja vuosilta 2018 ja 2021.

”Tämä voitto on ollut tavoitteeni. Viime vuonna tuli kakkossija. Toiveena oli, että pääsen kirkastamaan mitalia ja niin kävi. Olen kisannut vuosia ja pärjännyt myös sommelier- ja Rotisseur-kisoissa. Nyt kisaaminen taitaa olla tässä”, helpottunut Seppänen sanoi heti voiton ratkettua.

Toisena oli Joona Finni ravintola Sataman Viilusta Jyväskylästä ja kolmanneksi sijoittui freelancetarjoilija Jeremias Salonen.

Voittajilla on tiedossa kiireinen vuosi

Apurahojen tarkoituksena on tukea voittajien ammatillista kehittymistä. Seuraavan vuoden aikana voittajat pääsevät erilaisiin edustustehtäviin sekä tekemään yhteistyötä elintarvikealan toimijoiden kanssa.

Vuoden Kokki -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1995 ja Vuoden Tarjoilija -kilpailu 2013. Kilpailujen pääjärjestäjänä toimii Wihuri Metro-tukku yhdessä laajan yhteistyö- ja kumppaniverkoston kanssa.

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -tuotemerkkejä hallinnoi Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELO.

Vuoden Kokki 2023 finalistit:
Ville Korhonen – Ravintola Savoy
Ville-Petteri Kröger – Ravintola Shelter
Johan Kurkela – Ravintola Grön
Simon Selin – Restaurant HEJM/Restaurant FRÖJ
Simo Harrivaara – Harrydanger
Kim Mustonen – Havu Kitchen & Bar
Benjam Papp – Palace Restaurant
Ville Neulanen – Alchemist

Vuoden Tarjoilija 2023 -finalistit:
Joona Finni – Sataman Viilu
Janika Tiensuu – Ravintola Fiasco?
Jeremias Salonen – freelancer
Kirsi Seppänen – Ravinteli Bertha
Leeni Hyvärinen – Maaemo
Katri Hautakangas – Ravintola Pöllöwaari
Outi Tölli – Freelancer/Financier Group Oy
Alma Syrjänen – Ravintola Luoto

Kuvat: Eeropekka Rislakki

Facebook Comments