H

Helsinkiläinen Nolla on Gastronomien seuran Vuoden ravintola

Ravintola Nolla on Suomen Gastronomien Seuran valinta Vuoden ravintolaksi 2022. Gastronomit perustelevat valintaansa Nollan kekseliäisyydellä ja taidokkuudella, jossa asiakkaalle välittyy koko palveluketjun yhteistyö.

Idea Ravintola Nollasta syntyi vuonna 2016, kun Luka Balać, Carlos Henriques ja Albert Franch Sunyer halusivat kehittää ravintola-alaa ympäristöystävällisemmäksi. Nollasta on kehittynyt muutamassa vuodessa Suomen ravintolakentän edellävijä, joka satsaa hyvään makuun ja tunnelmaan.

Suomen Gastronomien Seuran valintaperustelujen mukaan Nolla on näyttänyt, että kestävän kehityksen periaatteiden mukaan toimiminen onnistuu ilman, että tarvitsee tinkiä tarjotun ruoan herkullisuudesta, palvelun laadusta ja muista ravintolatoiminnan tärkeistä elementeistä.

”Nollan kehittymistä on ollut ilahduttavaa seurata. Nolla tarjoaa asiakkailleen kovatasoisen, täysvaltaisen ja huolettoman nautinnon”, perustelee valintaa Gastronomien seuran puheenjohtaja Joni Kiiski.

Kotimaiset kalat, kasvikset, riista, sienet ja marjat loistavat Nollan annoksien tähtinä. Ruokalajeista huokuu gastronominen osaaminen ja makujen yhteensovittamisen taituruus.

”Ravintolan keittiö ja sali välittävät yhtenä tiiminä kokonaisena paistetun kalan arvostuksen asiakkaalle asti. Tinkimättömän käsityön ja perinteisen luonnon antimet tarkkaan hyödyntävän keittotaidon maistaa läpi vuodenaikojen”, Kiiski sanoo.

Nollassa on rennon kortteliravintolan tunnelma. Sisustuksessa jokainen yksityiskohta on suunniteltu huolella.

Nollan konsepti on rakentunut kestävän kehityksen arvojen ympärille ja niiden mukaan toimiminen on ravintolan väelle itsestäänselvyys.

”Emme ole koskaan valmiita. Siksi pyrimme kehittämään toimintaamme. Olisi mahtavaa nähdä, että tulevaisuudessa kestävä kehitys ja kiertotalous olisivat ravintola-alalla niin arkipäiväisiä asioita, ettei niitä tarvitsisi erikseen korostaa”, ravintoloitsija Luka Balać kuvailee.

Ytimekäs juomalista on mietitty ja valittu ympäristöä kunnioittaen. Persoonallisen lisän tuovat oman panimon, Mamu Brewingin, oluet. Nolla hemmottelee myös alkoholittoman ruokajuoman ystäviä itsetehdyillä, mehupohjasilla vaihtoehdoillaan.

”Vuoden ravintola 2022 -titteli on koko Nollan perheelle valtava kunnia. Tämä on meille kiitos tehdystä työstä ja osoitus, että olemme oikealla tiellä. Lämmin kiitos siis kaikille Nollan vieraille ja ystäville, omalle Nolla-perheellemme, yhteistyötuottajillemme sekä tietysti Suomen Gastronomien Seuralle tästä tunnustuksesta”, Balać riemuitsee.

Luka Balać, Albert Franch Sunyer ja Carlos Henriques perustivat Nollan vuonna 2016.

Kuvat: Nikola Tomevski.

 

CategoriesKansi Ravintolat

Facebook Comments