S

Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2022 -äänestys lähti vauhdikkaasti liikkeelle

Viisi Tähteä -verkkomedian järjestämä Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2022 -äänestys on täydessä vauhdissa. Äänestysaikaa on 30. huhtikuuta saakka. Tulokset julkistetaan Gastro Helsinki 2022 -messuilla Helsingin Messukeskuksessa 18. toukokuuta.

Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2022 perustuu ammattilaisten valtakunnalliseen äänestykseen, johon kutsutaan yli 1000 ruokakulttuurin vaikuttajaa. Heidän joukossa on ravintoloitsijoita, kokkeja ja keittiömestareita, salityöntekijöitä sekä alkoholi- ja ruoka-alojen ja ravintola- ja ruokajournalismin ammattilaisia.

Äänestäjien jakauma on valtakunnallinen. Äänestys järjestetään jo 14. kerran. Tulosten julkistamisen yhteydessä paljastetaan myös listan sijoille 51–100 sijoittuneet ravintolat.

“Kutsut lähtivät tiistaina aamulla noin tuhannelle äänestäjälle sähköpostilla. Heti ensimmäisten minuuttien aikana saimme jo useita vastauksia. Niiden perusteella voimme odottaa mielenkiintoista lopputulosta. Suomalaiset ovat alkaneet käydä innolla ravintoloissa koronarajoitusten jälkeen”, Viisi Tähteä Median päätoimittaja Eeropekka Rislakki kertoo.

Äänestyksen ja listauksen toteuttaa Viisi Tähteä Media. Pääyhteistyökumppani on Helsingin Messukeskus. Kumppaneina ovat FREX-perunat ja -kananmunat, Wihurin Metro-tukku ja Quandoo-pöytävarausjärjestelmä.

”Ravintoloiden uusi normaali hakee muotoaan synkän parivuotisen jälkeen. Ravintoloita on poistunut, mutta yllättävän paljon on auennut uusia – myös sellaisia, joilla on eväät nousta tämän vuoden listalle”, Rislakki huomauttaa.

Listaus nostaa hyvien ruokaravintoloiden ja alan osaajien arvostusta.

Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2022 -listaus nostaa esiin ravintoloita ja niiden takana olevia ihmisiä, uusien ideoiden maailmaa sekä huippuosaamista. Lisäksi palvelu, puhtaat raaka-aineet ja innovatiivisuus nousevat kunniapaikalle.

Suurin osa äänestyksissä viime vuosina menestyneistä ravintoloista on selviytynyt kahden vuoden ajan koko toimialaa koetelleista koronasuluista ja -rajoituksista. Monet ovat kuitenkin joutuneet pohtimaan moneen kertaan uusia ansaitsemisen malleja ja hiomaan konseptejaan.

”Vaikka synkät vuodet karkottivat alalta tekijöitä työvoimapulaksi asti, ravintolat edustavat kuitenkin uskoa tulevaan. Ne tarjoavat jatkossakin ihmisille paikan tavata toisiaan sekä nautintoja arkeen ja juhlaan. Siksi Suomen 50 Parasta Ravintolaa -lista on jälleen mainio työkalu kuluttajalle, joka tietää minne mennä, sekä ammattilaiselle, joka pystyy vertailemaan, mille tasolle oma työ vie”, Rislakki perustelee listauksen merkitystä.

Ravintolaväki kokoontuu kahden vuoden koronatauon jälkeen Gastro-messuille Suomen 50 Parasta Ravintolaa -äänestyksne palkiontojenjakoon 18. toukokuuta.

Äänestys päättyy vappuaattona 30. huhtikuuta.

Valtakunnallinen äänestys järjestetään 4.–30.4. Vastaukset on siis palautettava viimeistään vappuaattona. Vastaaminen tapahtuu kutsutuille lähetettävällä äänestyskaavakkeella.

”Äänestyksen reiluus on siinä, että omaa työpaikkaa tai omistamaansa ravintolaa ei voi äänestää. Myös samaan ketjuun kuuluvien ravintoloiden äänestäminen ei ole sallittua. Näin taataan, että ravintolan vetovoimatekijät, osaaminen ja laatu nousevat arvostuksen keskiöön kollegoiden ja alan muiden ammattilaisten silmissä”, Rislakki muistuttaa.

Äänestys huipentuu keskiviikkona 18. toukokuuta klo 15.30. Helsingin Messukeskuksessa järjestettävään listauksen julkistukseen, joka nähdään myös suorana Viiden Tähden YouTube-kanavalla 18.5.2022 klo 15.15 alkaen.

Suomen 50 Parasta Ravintolaa -äänestyksen voittajat

2004 Chez Dominique, Helsinki
2005 Chez Dominique, Helsinki
2006 Chez Dominique, Helsinki
2007 Chez Dominique, Helsinki
2008 Chez Dominique, Helsinki
2009 Chez Dominique, Helsinki
2010 Chez Dominique, Helsinki
2011 Farang, Helsinki
2012 Olo, Helsinki
2018 Grön, Helsinki
2019 Grön, Helsinki
2020 Palace, Helsinki
2021 Palace, Helsinki

Kategoriavoittajat 2021 (kumppani suluissa)

Paras Ruoka: Palace, Helsinki (Frex-perunat ja -kananmunat)
Paras Tulokas: Bardot, Helsinki (Quandoo Finland)
Paras Innovatiivinen ravintola: Fiasco? by Ultima, Helsinki (Wihurin Metro-tukku)
Paras Viinilista: Muru, Helsinki (Decanter)
Paras Olutlista: Nolla, Helsinki (Mallaskosken Panimo)
Paras Eettinen ravintola: Nolla, Helsinki (Viisi Tähteä Media)

Facebook Comments