Äänestä vuoden lähiruokateko

Vuoden lähiruokateko 2023 -yleisöäänestys on käynnistynyt Lähiruoka & luomu -messujen nettisivuilla. Yleisöäänestyksen voittaja että raadin valitsema Vuoden lähiruokateko 2023 -palkinnonsaaja julkistetaan Lähiruoka & luomu -messuilla Helsingin Messukeskuksessa 30.3.

Vuoden lähiruokateko -palkintoraati on valinnut yleisöäänestykseen kuusi ehdokasta. Omaa suosikkiaan voi äänestää 19.3. saakka. Äänestyksen myötä raati haluaa nostaa esille ansioitunutta lähiruokatoimintaa ja kuluttajien mieltymyksiä.

Vuoden lähiruokateko 2023 -yleisöäänestyksen ehdokkaat:

Jyväs-Hamppu viljelyttää ja jalostaa öljyhampun siemenistä elintarvikkeita ja pyrkii edistämään ravintosisällöltään erinomaisen hampun monipuolista käyttöä osana jokapäiväistä ruokavaliota. Tuotteiden tarkoituksena on osoittaa hampun edut muun muassa kasviproteiinien tuotannon osalta.

Kinnarin Tilan yrittäjät ajattelevat, että aitous, sydämellisyys ja rehti maku ratkaisevat hyvän lähiruokatuotteen menestyksen. Vastuullisuus Kinnarin Tilalla tarkoittaa mm. lyhyttä ketjua tuottaa ruokaa sekä uusiutuvaa energiaa tuotannossa.

Penttilän Tilalla on tehty käsityönä lähiruokajalosteita vuodesta 1995 saakka. Raaka-aineina käytetään hyviä, mutta kauppaan kelpaamattomia pienten tuottajien tuotteita, kuten liian isoja tai pieniä perunoita, tomaatteja ja porkkanoita sekä juuston pakkaamisessa syntyneitä kanttipaloja.

Pesolan Pihvilihan lihamyynti käynnistyi vuonna 2013. Myyntialue on laajentunut kattamaan lähes koko Suomen verkkokaupan kautta. Pesolan puhtaan pihvilihan ovat löytäneet muun muassa monet ravintolakokit. Tuotteita kehitetään asiakkaiden toiveita kuunnellen.

Stadin tarhaajat ja hunajafrendit ry on pääkaupunkiseudulla toimiva yli 200 mehiläishoitajan joukko. Yhdistys järjestää yhteisöllisiä tapahtumia, joiden tarkoituksena on kouluttaa, neuvoa ja kannustaa mehiläistarhaajia sekä edistää vastuullista kaupunkimehiläistarhausta.

Uudenmaan Ruoka yhdistää kuluttajat ja paikalliset viljelijät, kalastajat ja leipurit ilman välikäsiä. Osuuskunta Uudenmaan Ruoka perustettiin vastavoimaksi isoille kaupan toimijoille. Osuuskunta on vastuullisen ja paikallisen ruoan tilaus-, sopimus- ja markkinointikanava pääkaupunkiseudulla.

Ehdokkaista voi lukea lisää ja suosikkiaan äänestää Lähiruoka & luomu -messujen verkkosivuilla www.lahiruokaluomu.fi.

Lähiruoka & luomu -messuilla Helsingin Messukeskuksessa Vuoden lähiruokateko -palkinnonsaajalle luovutetaan 4000 euron ja yleisöäänestyksen voittajalle 1000 euron stipendit. Palkintorahat lahjoittaa Suomen Messusäätiö.

Lähiruoka & luomu -messut järjestetään Messukeskuksessa 30.3.–2.4. samaan aikaan Kevätmessujen kanssa.

Facebook Comments