T

Tamperelainen Kirsi Seppänen on Vuoden nuori sommelier – seuraava etappi MM-kisat Meksikossa

Vuoden nuori sommelier -kilpailu ratkesi maanantaina tamperelaisen Kirsi Seppäsen voittoon. Hän edustaa Suomea 18.-22. syyskuuta Meksikossa järjestettävissä alan MM-kilpailuissa.

Kirsi Seppänen työskentelee tamperelaisen viinibaari Deli & Wine Bar 1909:n ravintolapäällikkönä. Tamperelaisessa Ravintola C:ssä työskentelevä Juulia Eloranta sijoittui kisassa toiseksi. Kolmas oli helsinkiläisen Ravintola Murun ravintolapäällikkö Saara Alander.

”Jo tehdessä tuntui, että nyt menee paremmin kuin viime vuonna. Toki koko ajan tiesin, että kun olen näin kovassa seurassa, pisteet menevät tiukille. Huippuhauska kisa jälleen kerran”, Seppänen hehkutti voiton jälkeen.

Kirsi Seppänen suosittelee kisaamaan lähtemistä kaikille nuorille alalla mukana oleville. Kilpailun anataman opin ja lystikkyyden lisäksi kisakokemukset helpottavat jännitystä kiperissä työtilanteissa.

Vuoden Nuori Sommelier 2018 -kilpailun mitalikolmikko: Juulia Eloranta (vas.), Kirsi Seppänen ja Saara Alander. Kuva: Ronja Honko.

”Kisatilanteissa sitä laittaa itsensä likoon ja jännittää todella paljon, mutta kokemuksista saa varmuutta omaan työskentelyyn. Se helpottaa itsensä kantamista vaikeissakin tilanteissa”, Seppänen perustelee.

Mitalikolmikko vaihtoi keskinäisiä sijoituksiaan viime vuodesta. Vuoden 2017 kisassa Saara Alander oli mestari, Kirsi Seppänen hopealla ja Juulia Eloranta kolmas.

Vuoden nuori sommelier on Chaîne des Rôtisseurs -järjestön vuosittain järjestämä kilpailu. Yksi järjestön tärkeimpiä päämääriä on auttaa lahjakkaita nuoria ravintola-ammattilaisia kehittämään ammattitaitoaan.

CategoriesViini

Facebook Comments