U

Uusia yrityksiä ruoantuotantoon ja juomien valmistukseen Kymenlaaksoon

Venäläisten matkailijoiden vähenemisestä ja yritysten investointien taantumasta kärsivällä Kotkan-Haminan seudulla on vihdoin näköpiirissä myönteisiä merkkejä. Perinteisten rakentamisen, terveyden- ja hyvinvoinnin ja horeca-alojen ohella uusia yrityksiä on perustettu oluen valmistukseen sekä lampaiden ja vuohien kasvatukseen
Kehittämisyhtiö Cursor Oy:n keräämien tietojen mukaan yritysten perustamisinto on ollut vilkkainta Kotkassa, jonne tänä vuonna kesäkuun loppuun mennessä syntyi 110 uutta yritystä. Viime vuoden vastaava luku oli 95. Pyhtäälle perustettiin kaksi uutta yritystä edellisvuotta enemmän. Yrityksiä syntyi alueella yhteensä 155. Toimintansa lopettaneita oli 106. Venäläisten omistamia uusista yrityksistä oli 8.
Kotkan-Haminan seudun PopUp-tori tarjoaa tänään myyjille ja heidän asiakkailleen. Kotkan Katariinantorille eli linja-autoaseman aukiolle  luotu kaupunkikeidas, johon on tuotu kaksi yrittäjäkokeiluun kunnostettua merikonttia. Seudun PopUp-konsepti auttaa uusia yrittäjiä – ja yrittäjiksi haluavia – kokeilemaan liiketoimintaideoita, kehittämään myyntitaitoja, markkinoimaan, verkottumaan ja saamaan hyviä fiiliksiä.
Kotkan-Haminan seudun PopUp-torin ohjelma pe 15.7.
11.00 Avajaissanat, Terhi Lindholm, Kotkan kaupungin kehitysjohtaja
11.10 Nuori PopUp yrittäjä esittäytyy
11.25 Nuori näkemys vanhaan jazziin
11.40 ”Aito teko, rohkea veto” -kilpailun voittajien julistaminen
12.00 Kotkan Nappulat esittäytyvät
12.10 Nappuloiden tekniikkakilpailu
12.40 Tanssiesitys
13.00 Jazzia ja vapaata tutustumista kontteihin

Facebook Comments