U

UKK Juhlaolut juhlistaa Suomen satavuotista itsenäisyyttä

Mikkeliläinen Saimaan Juomatehdas kunnioittaa 100 vuotta täyttävää Suomea edesmenneen presidentti Urho Kekkosen (1900–1986) mukaan nimetyllä juhlaoluella. Kekkonen Juhlaolut on kauppavahvuinen ja kuparinvärinen lagerolut.

Saimaan Juomatehtaan Urho Kekkonen Juhlaolut, 4,2 %.
Saimaan Juomatehtaan Urho Kekkonen Juhlaolut, 4,2 %.

”Itsenäinen Suomi on pitänyt ja pitää aina puoliaan. Isoisäni oli yksi Suomen merkittävimmistä presidenteistä ja hänellä oli keskeinen rooli, kun maamme talous kehittyi ja valtiomme kansainvälinen asema vahvistui”, pohtiii Urho Kekkosen pojanpoika Timo Kekkonen.
Juhlaoluen pakkauksessa kerrotaan, kuinka hän vuonna 1958 päätti alkaa kutsua myös tavallisia kansalaisia, maamme todellisia rakentajia, itsenäisyyspäivän juhliin Presidentinlinnaan.
Silloin Herrasen pariskunta Lapin Porojärveltä taivalsi kansallispuvussaan kaksi päivää päästääkseen juhlimaan itsenäistä Suomea syrjäisen kivikonkyntäjäkodin elämänpiiristä hienojen turkisten ja kiiltävien silinterien joukkoon.
”Kaikki ovat varmasti samaa mieltä kuin isoisäni siitä, että Suomen menestymisen ja itsenäisen aseman eteen meidän kaikkien on jatkuvasti tehtävä töitä. Toivottavasti tämä Suomen alkavaa 100-vuotisjuhlavuotta kunnioittava juhlaolut omalta osaltaan on muistuttamassa ja nostattamassa mielenkiintoisia keskusteluja siitä, miten turvaamme tulevaisuuden menestyksen”, Timo Kekkonen sanoo.

CategoriesJuomat Olut Panimot

Facebook Comments